Tiesa, ne visi taip tiesiogiai kaip Berlyno meras Klausas Voverait'as, kuris iš vieno sunkvežimio mėtė miniai prezervatyvų pakelius. Eisenos dalyviai buvo pasipuošę kaukėmis su V. Putino ir A. Merkel nuotraukomis, o didelė Rusijos prezidento nuotrauka su padažytomis lūpomis ir užrašu - „aš esu Deivė“ matėsi net ir stovintiems atokiau.

Kelių partijų atstovai eisenoje dalyvavo su savo partijų logotipais išpuošta transporto priemone. Kaip lygiaverčiai parado dalyviai. Juk rinkimai ant nosies, kodėl praleisti tokį reikšmingą elektoratą ir nemokamą galimybę pasirodyti viešai? Anot spaudos, pašvęsti šias tolerancijos kitokiems dienas susirinko apie 700 tūkst. žmonių.

Paradas tikrai buvo įspūdingas. Toks įspūdingas, kad, manau, p. Gražulį jau po pusvalandžio būtų ištikęs infarktas, o vyresnio amžiaus lietuviams būtų pasirodę, kad kažkas atrakino pragarą ir paleido iš ten visus ištvirkėlius. Bet Berlyne, kuriame viskas galima ir kuriame laisvai jaučiasi visi žmonės nepriklausomai nuo pažiūrų, orientacijos, amžiaus, socialinės padėties ar tautybės, šis spalvingas renginys visai tiko.

Nors uždėti ženklą N-16 visai norėjosi. Daug spalvų, karnavalo atributų, nuogo kūno, fetišo, keistų galvos apdangalų. Policininkai, seselės, kaliniai, politikai, velniai ir net popiežiai - visų švenčių ir sekso parduotuvėse siūlomų drabužėlių demonstracija.

Buvo ir tokių, kuriems įsisiūbavus paradui drabužių nebereikėjo. Iš kiekvieno sunkvežimio ar atviro autobuso sklido garsi muzika, eisenos dalyviai šoko, mojavo praeiviams ir smalsuoliams, gėrė alų ir tiesiog linksminosi. Tiesiog dar vienas didžiulis pakvaišusio Berlyno party (liet. vakarėlio), po ilgos kelionės pačiu miesto centru pasibaigęs vakare prie sausakimšų Brandenburgo vartų. Jūsų dėmesiui - kelios parado akimirkos.