Kaip DELFI rašė moteris, ji feisbuko grupėje pastebėjo aktyvią diskusiją apie „Gelvoros“ siunčiamus raginimus.

„Grupėje „Moterų pokalbiai prie kavos puodelio“ komentatorės diskutavo, kad daugeliui jų buvo atsiųstos SMS žinutės neva jos skolingos už kažką, su kuo net nėra susidūrusios. Pavyzdžiui, skolos už „Bitė“ abonentą, nors žmogus gyvenime nebuvo pasirašęs sutarties su šia kompanija.

Ir daugeliui labai panašiai. SMS turinyje nurodyti ir sąskaitos numeriai, į kuriuos turėtumėme pervesti pinigus. Tačiau suma nenurodyta. Labai įdomu, ar tai tikroji „Gelvora“, ar kažkas kitas siunčia šias žinutes.“ – prašė paaiškinimo ji.

„Gelvora“ siunčia žinutes

Skolų portfelių valdymo departamento vadovas Kęstutis Baublys DELFI patvirtino, kad vykdydama skolų išieškojimą, įmonė siunčia priminimus kontaktiniais telefono numeriais ir teigė, kad skolininkai retai laikosi nurodymo sutartyje pranešti apie pasikeitusius kontaktus.

„Paaiškiname, jog kontaktinių telefonų numeriai yra perkeliami iš skolininkų sutarčių su klientais-pradiniais kreditoriais ar kitos jų pateiktos informacijos apie skolininkus. Deja, skolininkai retai laikosi sutartyse nurodyto įpareigojimo pranešti apie pasikeitusius kontaktinius duomenis.

Taigi, UAB „Gelvora“ turimi skolininkų kontaktiniai telefonų numeriai kai kada gali neatitikti dabartinių aktualių skolininko kontaktinių telefono numerių (telefono numeris gali būti perleistas kitam asmeniui, operatorius gali priskirti nenaudojamą numerį kitai kortelei ir pan.)“, – aiškino, kodėl įvyksta nesusipratimas K. Baublys.

Ragina informuoti įmonę

„Gelvora“ atstovas atsiprašė, kad niekuo nesusijusiems asmenims tenka gauti tokias žinutes ir ragina tiesiogiai susisiekti su įmone dėl įsivėlusios klaidos.

„Apgailestaujame, kad SMS pranešimai pasiekia ir asmenis, kurie neturi įsiskolinimų UAB „Gelvora“. Jeigu kontaktiniu telefono numeriu naudojasi nebe skolininkas, raginame naujuosius numerių naudotojus susisiekti su mumis ir nedelsiant panaikinsime neadekvatų telefono numerį“, – DELFI tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)