G. Notkus ir D. Alekna ralyje startavo 20-uoju numeriu, tačiau jau pirmos ralio dienos ir keturių greičio ruožų ekipažas šoktelėjo į tryliktą vietą. Dar labiau pagerinti rezultatą ekipažui sutrukdė varžovo ant kelio išlietas tepalas ir nuverstas stulpas.

Antrąją ralio dieną sportininkų laukė septyni greičio ruožai. Juos duetas įveikė dar didesniu tempu ir pakilo iki vienuoliktosios vietos.  Nors aplenkti dar vieno ekipažo ir įsitvirtini greičiausiųjų dešimtuke panevėžiečiams nepavyko, tačiau po apdovanojimų ceremonijos lenktynininkai neslėpė džiaugsmo pasiektu rezultatu.

„Iš tikrųjų smagu atsirasti čia, ant pakylos, po dviejų metų pertraukos. Ne paslaptis, kad prieš dvejus metus  mes čia buvome treti. Šiemet vis dėl to pasiekėme savo ir buvome pirmi savo klasėje. Estijoje, Saremoje tas ralio lygis yra tikrai labai aukštas. Čia laimėti kokį nors prizą bent jau man yra tikrai didelė garbė“ – rankose laikydamas apdovanojimą įspūdžiais dalijos G. Notkus.

„Kai kuriuose greičio ruožuose parodėme tikrai neblogą rezultatą. Netgi estai gyrė, sakė, kad greitai važiuojame. Aišku, mums to greičio nepakako, kad papultume į dešimtuką. Tačiau bandysime vėl ir kitąmet. Tą tikrai žinau“ – sakė vairuotojas.

Giedriaus Notkaus šturmanas Dainius Alekna sakė, kad šis, pirmosios vietos klasėje apdovanojimas papildys jo trofėjų, parsivežtų iš „Saaremaa“ ralių kolekciją.

„Ši „Saaremaa“ man jau penktoji, bet tokio aukšto pasiekimo dar nebuvo. Dabar yra visa kolekcija. Buvo trečia, po to antra, o dabar pirma vieta. Su Giedriumi mes jau metus laiko kartu nevažiavome, gal todėl vėl reikėjo vienam prie kito priprasti, bet greitai įsivažiavome.  Nors ralyje aš važiuoju su kitu vairuotoju, o Giedrius su kitu šturmanu, tačiau mes esame susitarę, kad į „Saaremaa“ visada važiuosime kartu. Ir važiuosime tol, kol būsime gyvi, kol laimėsime šį ralį. Ir ne klasėje, o absoliučioj įskaitoje“ – po apdovanojimų įspūdžiais dalijosi šturmanas D. Alekna.