Kino kūrėjų duetas kviečia apsilankyti kino teatruose, nekasdieniame reginyje, kuriame žiūrovams bus pristatyti žinomi komiksų ir literatūrinių kūrinių personažai vienoje vietoje, pavirtę „Lego“ žmogeliukais.

Apie ką mes čia…

Paprastas vaikinukas Emetas patenka į labai keblią situaciją. Jis supainiojamas su didžiuoju statybininku, kuris privalėjo išgelbėti pasaulį nuo piktojo ir vienvaldžio tirono kėslų. Dabar jo vietą užėmęs naujai gimęs herojus privalo prisiimti visą atsakomybę ir stotį į kovą su blogio tarnu.

Kūrinio vidus

Negalima pasakyti, jog filmas apie „Lego“ kaladėlių nuotykius yra kažkoks išskirtinis, nes iki šiol buvo pasirodę nemažai animacinių projektų su šio konstruktoriaus veikėjais. Žinoma, visi filmukai buvo pristatyti tik DVD formatu, todėl pirmą kartą istorijoje „Lego“ veikėjai atgimsta didžiuosiuose ekranuose ir tai labai džiugina. Filmas iš karto tampa patrauklus ne tik mažiausiems kino teatrų lankytojams, bet ir jų tėveliams, kurie kadaise būdami jauni žaidė su „Lego“. Filmas iš karto privers pajusti nostalgiją vaikystėje patirtiems nuotykiams, konstruojant savo išskirtinį pasaulį.

Juostoje labai daug puikaus ir labai smagaus humoro, puikių ir šmaikščių dialogų bei gerai ištobulintos nuotykių atmosferos, kuri jau nuo pat juostos pradžios užburia savo natūralumu ir paprastumu. Siužetinės linijos veiksmas pateikiamas labai apgalvotai. Nėra nė vienos scenos, kurioje būtų galima pajusti nuobodulį ar tiesiog banalumo perpildytas vieno ar kito veikėjo pastangas patikti žiūrovui, kaip tai būna daugelyje šių dienų animacinių projektų. Čia to nėra.

Kiekvienas iš rodomų veikėjų išsiskiria savo pasaulėžiūra. Kiekvienas iš jų mato jį supantį pasaulį iš tos perspektyvos, kuriai jis pats priklauso. Skirtingų žanrų, pasaulių ir kalibrų herojai, susidūrę su savimi, iš pasakojamos istorijos padaro tikrą dovaną kiekvienam kino mylėtojui. Ne kasdien pamatysi tiek daug žinomų veidų vienoje vietoje. Paskutinis kartas, kai ekrane pasirodė tiek daug veikėjų, buvo 2012 metų hitas – „Keršytojai“.

Filmas iš vienos pusės tampa ir puikia reklamine priemone būsimiems studijos „Warner Bros“ projektams, kurie pasaulį išvys per kelerius metus. Kalba eina apie „Žmogaus iš plieno“ tęsinį, kuriame susidurs du populiariausi DC komiksų veikėjai – Betmenas ir Supermenas, „Teisingumo lygos“ atvaizdą ir „Hobitą“. Tokiais gudriais būdais auginama jaunoji kino žiūrovų karta, kuri būtinai privalės apsilankyti kine ir pamatyti studijos ruošiamus kino projektus.

Kartu juostoje liko vietos legendiniams „Žvaigždžių karams“ ir jų išskirtiniams veikėjams Hanui Solo, Lando Kolrizianui ir C-3PO. Galima sakyti, jog filmas kurtas komerciniais tikslais, tačiau, kaip bebūtų, jo kokybė lenkia daugelį žinomų animacinių projektų, kurie po trečios dalies tampa tiesiog neįdomūs, o čia – šviežias vėjo gūsis.

Po peržiūros lieka labai malonus ir smagus jausmas - visa tavo vaikystė prabėga ekrane. Tokius pojūčius patirti žiūrint kokį nors filmą tenka labai retai, todėl iš visos širdies galima pasakyti didelį ačiū kino kūrėjams, kurie pažadėjo šios smagios istorijos tęsinį. Su nekantrumu laukiame sugrįžimo į nuostabų ir labai platų „Lego“ pasaulį.

Techninė juostos pusė

Vizualinis filmo grožis susideda iš pasakiškos spalvų paletės, kurią mums pateikia juostos kūrėjai. Šioje srityje filmas atrodo nepriekaištingai, magiškai ir labai patraukliai. Kiekvienas veikėjais irgi smagiai išreikštas. Filmo efektai labai priartinti prie „Lego“ veikėjų veiksmų, todėl vietoje sprogimų ir kitų smagių vizualiųjų efektų matome kaladėlių jūrą, kurios atspindi vieną ar kitą išreiškiamą foninį veiksmą.

Filmuko garso takelis irgi patrauklus. Fono grojaraštyje galime išgirsti smagiai adaptuotų herojų firminius pristatymo skambesius, būdingus tik jiems, nemažai smagių dainų ir muzikinę palydą, kuri iš filmuko padaro tikrą „blokbasterį“. Garso montažas, kuris savo kokybe perteikia filmą labai galingu tonu, pateiktas puikiai.

Operatoriaus darbas, kuris filmukui suteikė dar daugiau efektingumo, irgi matomas iš labai vaizdžios perspektyvos, kai „Lego“ kaladėlių visata ekrane pasirodo pilnu gražumu, o kiekvienas herojus taip vaizdingai perteiktas, jog su kiekviena nauja scena jo pasirodymo kokybė vis labiau auga.

Juostos montažas atliktas kokybiškai. Kiekviena scena atneša vis naujesnę mįslę, kuri, praėjus tam tikram laikui, išsprendžiama, tačiau iki tol žiūrovas pats turi nuspręsti, kaip vyks vieno ar kito herojaus pasirodymas didžiuosiuose ekranuose.

Aktorių kolektyvinis darbas

Vienas iš pačių maloniausių šio filmo akcentų – tai, jog jis Lietuvoje pristatomas be jokių įgarsinimų. Tai filmui suteikia šarmo, nes galima išgirsti originalius veikėjų balsus, o ne dubliuotą ir labai nykų mūsų įgarsintojų variantą. Pastarieji animaciniai filmai, kurie buvo dubliuoti lietuviškai, buvo tikra kankynė.

Filmą papuošė tokių aktorių kaip Chrisas Prattas, Willas Ferrellas, Elizabeth Baks, Liamas Neesonas, Morganas Freemanas ir daugelio kitų balsai. Kiekvienas iš įgarsinančių aktorių puikiausiai perteikė savo veikėją, savo balsu suteikė jam charizmos, bet svarbiausia, jog perteikė jiems būdingus charakterio bruožus. Labai malonu klausytis originalaus aktorių kolektyvo, kuris filmą pakėlė į dar aukštesnį lygį.

Verdiktas

„Lego filmas“ – tai išskirtinis kino teatruose rodomas animacinis kino įvykis, kuris savo kokybiškai perteikta mintimi supažindina mus su unikaliu žinomų kaladėlių serijos pasauliu, kuriame kiekvienas iš žiūrovų atras kažką savito.

Scenarijus ir siužetinės linijos pateikimas – 9/10
Techninė juostos pusė – 10/10
Aktorių kolektyvinis darbas – 9/10

Bendras vertinimas: 9/10