Vaikinas filmuke, užfiksuotame sausio 16 d., apie 20-21 val., pasakojo, kad prie jo prekybos centre priėjo vaikas ir paprašė nupirkti pavalgyti – neva, jo tėvai mirę, o giminaitė, su kuria gyvena, galimai vaiku nepasirūpina. Aleksandras berniukui pasakė pirkti, ką jis tik nori ir vėliau už produktus sumokėjo 13,90 eurų.

„Šiandien padarėm tokią akciją – žmogui, kuris šiais laikais neturi net pavalgyti. Norėčiau, kad šis video pasidarytų virusinis ir kiekvienas pirkėjas, na, ne kiekvienas bent jau pasistengtų atvažiuoti ir padėti (…) Jam trūksta normaliai pavalgyti, tiesiog (...)“, – vaizdo įraše kalbėjo vaikinas.

Kaip DELFI pasakojo Aleksandras, berniuką prie prekybos centro jis pamatė, kai šis beldėsi į kelių automobilių langus, tačiau juose buvę žmonės atsisakė jam padėti. Pasak vyro, vaikas prašė „ne pinigų, drabužių, dviračio“, o pavalgyti, todėl jis nusprendė jam padėti.

Feisbuke išgarsėjusio vaikino teigimu, dėl berniuko padėties į, pavyzdžiui, vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybą jis nesikreipė, nes jo manymu, jei jau nutiko taip, kad prie prekybos centro vaikas prašo valgyti, vadinasi, sistema veikia netinkamai.

Nors po to, kai vaizdo įrašą Aleksandras paviešino feisbuke, jis sulaukė žinių iš norinčių berniukui padėti, jis sako nežinantis apie berniuką daugiau, nei buvo nurodyta vaizdo įraše.

DELFI vaizdo įrašu pasidalino ir su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, kurių pasiteiravo, į ką panašioje situacijoje turėtų kreiptis žmonės. Gavę komentarą, tekstą papildysime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)