Etiketės nuotrauka susilaukė didelio dėmesio, kai ja buvo pasidalinta vienoje feisbuko grupėje – tuomet ją savo profiliuose perpublikavo daugiau nei 360 žmonių, nuotrauka buvo išviešinta ir „Rimi Lietuva“, kurioje ir buvo parduodamas minėtas tortas, profilyje su pasipiktinimu. Buvo ir tokių, kurie juokavo, kaip tokį tortą iškepti.

Internautus feisbuke papiktino tai, kad nors torto pavadinimas – „Vaikiškas“, jame – itin daug ingredientų, sudedamųjų dalių, kurias iš pirmo žvilgsnio vartotojui iššifruoti sunku. Įspūdingas sudedamųjų dalių sąrašas nustebino ir pirmąjį nuotrauką įkėlusį Genadijų, kuris sutiko DELFI Pilietyje nuotrauką paviešinti.

Torto sudėtyje įvairūs „E“ žymimi priedai minimi net 28 kartus (dalis jų – kitų sudedamųjų dalių sudėtyje), iš viso jį sudaro daugiau nei 15 ingredientų, tarp kurių – degtinė, romo esencija.

DELFI kreipėsi į „Rimi Lietuva“ pasiteirauti, kodėl nuspręsta taip pavadinti pirkėjus nustebinusį tortą ir kas slypi už ilgos etiketės.

Kaip DELFI nurodė „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė, tortas „Vaikiškas“ „iš kokybės pusės atitinka visus Lietuvos teisės aktuose nustatytus kokybės ir sudedamųjų dalių reikalavimus“. Jos teigimu, jo pavadinimą lėmė torto papuošimai, o ne sudėtis, kuri, kaip ir torto savybės, „nėra išskirtinė“.

„Todėl planuojame artimiausiu metu pavadinimą pakeisti. Noriu pastebėti, kad pagal teisės aktus privalome skelbti visą gaminių sudėtį – tą ir darome, net jeigu sudėtinės dalys nėra mūsų pagamintos, pvz., riebalų mišinys ar kildinimo medžiagos. Taip pat noriu pakviesti mūsų parduotuvių lentynose (kol kas Vilniuje) ieškoti natūralios sudėties gaminių su sviestu ar grietinėle – šią liniją pavadinome „Naminis“, tačiau kai kurių sudėtinių dalių kepinių išvengti praktiškai neįmanoma, pvz., kepinių sodos, o ji taip pat žymima E“, – vartotojus ramino G. Bielskytė.

Pastebėjote jus nustebinusią etiketę? Siųskite nuotrauką mums el.p. pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)