Gedimino kalnas! Kas yra kas?

Faktai:

1. Gedimino pilis pastatyta gerai ir stovėjo 700 metų!
2. Pilies bokštas ir gynybinė siena yra stabilūs – niekas nejuda! Vidiniame pilies kieme nėra nei 1 milimetro įtrukimo!
3. Aukštutinė pilis turi nežymų įtrūkimą, kurį reikia stabilizuoti.
4. Kritulių kiekis nėra padidėjęs, jeigu kalbama apie gruntinius vandenis, kuriuos „specialistai“ įvardino kaip pagrindinę slinkties priežastį (700 metų tai jokios įtakos nedarė!!!)! Be to, vidinis kiemas yra grįstas akmenimis ir vandens nepraleidžia.
5. „Specialistai“ ir „ekspertai“ dirbę su valdovų rūmais „įsisavino“ 300 mln. litų, sukūrė kamufliažą ir plovė pinigus!
6. Tie patys „ekspertai“ kelia masinę psichozę tikėdamiesi vėl praplauti pinigus – jie skiriami vadovauti kalno griūties valdymui!
7. Reikia įvardinti „ekspertus“, kurie dirbo su kalnu ir pinigų sumas, panaudotas pilies darbams!!!
8. Tikroji problema yra šalia pilies pajudėjęs augalinis gruntas ir dalis nestabiliai supiltų šiukšlių ant kalno šlaito, kuris pilies griūčiai negrasina – pilis stovėtų dar 1000 metų!!!
9. Augalinis sluoksnis ir šiukšlės pajudėjo dėl nukirstų medžių, nes medžių šaknys dirbo kaip kalnus rišanti, stabilizuojanti armatūra. Praėjus 4-5 metams supuvo šaknys ir „paleido“ augalinį sluoksnį.
10. Kalną remontavę „ekspertai“ dėjo dirbtinę žolę ir tvirtino 1 metro ilgio strypeliais!!!
11. „Ekspertai“ slenkantį gruntą uždengė plėvele, kuri dėl kondensato padidėjimo paspartino griūtį!
12. Darbus atlikti skirta „savai“ rangovinei organizacijai, kuri yra pajėgi įsisavinti skirtus pinigus ir dalinti „atkatus“! Tai iliustruoja, kaip jie liepos 4 d. važiuodami į Gedimino kalną paimti krūvelės (500 kg) smėlio nuošliaužų naudojo 26 tonų sunkvežimį ir sunkiasvorį ekskavatorių darbams, kuriuos du darbininkai su kastuvu ir karučiu galėjo atlikti per dvi valandas. Ši technika įlaužė į Gedimino kalną einantį grindinį. Neprofesionalumui nėra ribų.
13. Pagal dabartinį kalno gelbėjimo projektą ši įmonė gali pabandyti nudažyti kalną žaliai ir „panaudoti“ pinigus, o griūties nesumažinti!!!
14. Muziejus direktorius yra nekompetentingas statybų srityje, o šalia esantys „ekspertai“ yra suinteresuoti. Valdovų rūmams buvo pakviesti lenkų „ekspertai“, dabar daroma tas pats, norint sukurti solidų įvaizdį!!!
15. Gedimino kalno nesutvarkymas yra Lietuvos gėda!!! Gali būti, kad prie to prisideda ir užsienio struktūros suinteresuotos Lietuvos garbės diskreditavimu! Lietuva pasitinka savo šimtmečio minėjimą su apgriuvusiu kalnu.

Gedimino kalną ir Lietuvą gali išgelbėti tik patriotai ir savanoriai!
Darbus pradedame liepos 15 dieną (Žalgirio mūšio diena) ir baigiame spalio 15 dieną!

Tai Lietuva – Jūsų protėvių, vaikų ir anūkų žemė ir garbė!

Tel. nr. susisiekti: 861563097.