Atrodo, kad visa Lietuva pamažu nuščiuvo, išgirdusi apie sudėtingą bankų situaciją Lietuvoje. Mūsų laimei, „Snore“ sąskaitų neturėjom (nors štai Žylius jau užsiminė apie visų lietuviškų bankų nepatikimumą), tad kol kas bent tiesiogiai neturėjome nuostolių. Bet savaime supantama, papildomos išlaidos atsiras per valstybės biudžetą ar kitais būdais – tiesiogiai ar netiesiogiai Lietuvos piliečiams.

Tikra užuojauta tiems, kas prarado ar bent negali atsiimti pinigų iš banko – va tau ir laikyk juos ne kišenėje. O juk pati valdžia privertė visus atlikti mokėjimus per bankines sistemas. Ar tikrai jie gali garantuoti už visus tuos bankus, kurie šiandieną veikia Lietuvoje? Dar daugiau, bankai užsikėlė mokesčius už paslaugas – ir visa tai ypač jaučiasi atliekant kas mėnesį pavedimus už buitines ir telekomunikacijų paslaugas. Taip kas mėnesį bent dešimt litų iškeliauja už paprastas e. bankininkystės paslaugas. Ar atsimenat, anksčiau tai buvo vienoje vietoje, vienoje kasoje?

Dabar gi tenka svarstyti, kaip suderinti visas išlaidas ir kaip tai padaryti pigiau. Štai ir automobilių draudimas – dėl savo pasiryžimo įtilpti į minimalų biudžetą, automobilį draudžiausi tik 3 mėnesiams vietoj pusmečio ar metų. Šiek tiek brangiau nei draustis ilgesniam laikotarpiui, tačiau pakankamai pigiai – privalomas draudimas internetu tik 60 Lt (20 Lt per mėnesį). Tiesa, kiek brangesnis benzinas (nors pasinaudojom degalinių paslaugomis pilti benziną savaitgalį, kuomet nuolaida 15 ct). Tačiau vis tiek išlaidos už benziną siekia 70 Lt.

Jau apmokėjom ir už šildymą bei kitas buto išlaidas bei telekomunikacijos kaštus. Buvome maloniai nustebę (ir ačiū motulei gamtai, o ne Vyriausybei), kaip šildymo išlaidos už praeitą mėnesį tebuvo vos 100 litų. Kartu su kitomis išlaidomis - 290 Lt. Tai neblogai, tikėjomės blogiau. Bet turėjome keletą „socialinių“ pasibuvimų - svečiuose ir užeigoje – visos vaišės 50 Lt. Galėjome viso to atsisakyti, bet būtume visiškai atsiriboję nuo draugų. Negalėjome to sau leisti, kai kurie net nežino apie mūsų eksperimentą.

Užtat maisto išpardavimui skyrėme daugiausiai dėmesio – pirkome tai, kas su nuolaida, kas maistinga ir nebrangu. Per kelias savaites tam skyrėme papildomus 70 Lt. Net patys tuo nepatikėjome. Taigi, liko vos savaitė, o mūsų išlaidos siekia 680 Lt. Į minimumą po mokesčių vėl neįtelpame, bet į 800 Lt sumą turėtume įtilpti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!