Jau antrus metus atostogaujame Nidoje, Purvynėje, viename iš vietoj garažų įrengtų kotedžų. Esame šeima su dviem vaikais ir dviem augintiniais. Paros kotedže kaina yra 200 litų - gana erdvu, virtuvė, balkonas, vaikai miega ant išlankstomos sofos.

Matyt, niekada nesutikčiau dėl bendros virtuvės, ar dar blogiau - bendro tualeto. Įprastai vykstame su automobiliu, jame pavyksta sutalpinti 4 dviračius (vienas iš jų savo malonumui - sportinis), narvą augintiniams ir t.t.

Kelionės automobiliu kaina - apie 400 litų su visais mokesčiais (per daug nesilaikant greičio apribojimo). Trumpiausias laikotarpis kuriam važiuojame - 10 dienų, dažniau būname ilgiau - 12-14 dienų, nuomai išleidžiame iki 2800 litų. Retkarčiais pusryčiaujame viename viešbutyje - išeina apie 70 litų. Kavos ir deserto užsisakome tiek ryte, tiek vakare, tai kainuoja 8 - 40 litų už kartą.

Vakarieniaujame mieste (kartais numiname į Preilą) – tai kainuoja apie 80-150 litų. Dienai maistui iš parduotuvės išeina apie 50-70 litų. Iš viso dviem savaitėms atostogos atsieina apie 5500 litų.

Iš esmės tai ekonominis atostogų variantas, bet kiek lyginome su poilsiu netolimuose karštuose kraštuose, ten viena savaitė kainuotų apie 8000 litų keturiems asmenims (jeigu ne penkių žvaigždučių viešbutis, ko ten išvis važiuoti?), taigi, nepaisant pasitaikančių lietingų dienų, poilsis Lietuvoje gali būti pigesnis.

Taip pat, poilsį Neringoje vertinu visai kitaip negu, pavyzdžiui, Turkijoje (konvejeris, triukšmas), man gali lyti nors visas dienas ir aš vis tiek ten važiuosiu dėl nuotaikos ir kraštovaizdžio.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – kiek reikia išleisti norint patogiai pasiilsėti Lietuvos pajūryje? Galbūt galite paneigti mitą, kad užsienyje atostogauti pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Poilsis“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: