Suvedė scenos ilgesys

„Jau kurį laiką turėjau nenumaldomą norą groti, išreikšti save muzika. Visai netikėtai perskaičiau socialiniame tinkle „Facebook“ savo kolegės pianistės mintis apie muzikavimo, scenos jaudulio ilgesį. Kilo mintis pakalbinti muzikuoti kartu. Ji neabejodama sutiko. Vieną vakarą susėdome pabandyti, kaip mums seksis. Štai tada ir pajautėme, kad turime daug bendrų minčių, muzikos pajautimą. Kadangi esame kolegės ir mūsų klasės šalia, pasitaikius laisvai minutėlei lėkdavome prie pianino“, - pasakoja E. Muntrimienė.

Fortepijono duetas Dvi Po Dvi, Elena Muntrimienė ir Viktorija Gailiutė
Moterų duetas visų pirma savo gebėjimus pristatė Kauno A. Kačanausko mokyklos kolegoms – surengė muzikinį siurprizą gimtadienio proga. „Atlikome Astoro Piazzolla „Libertango“. Po sėkmingo pasirodymo nusprendėme toliau kartu muzikuoti, pasirinkdamos jausmingus, emocingus kūrinius“, - prisimena E. Muntrimienė.

Pianistės pradėjo domėtis galimybėmis pasirodyti rimtesniuose renginiuose , išdrįso išbandyti savo jėgas tarptautiniame konkurse. Tai buvo nemenkas iššūkis, teko paplušėti norint atgauti gerą formą. Tuo tarpu programos pasirinkimas sunkumų nekėlė, nes judviejų muzikiniai skoniai sutapo.

„Prasidėjo kūrybinio darbo procesas, įtraukęs abi lyg koks vėjas į savo sūkurį. Taip susikūrė fortepijono duetas „Dvi Po Dvi“. Teko vienai kitą geriau pažinti, mokėmės prisitaikyti, rasti bendrų sprendimų, pajausti, kad turime keturias rankas, o ne dvi“, - pasakoja pašnekovė.

Italijoje pasijuto žvaigždėmis

Fortepijono duetas Dvi Po Dvi, Elena Muntrimienė ir Viktorija Gailiutė
Triūsas nenuėjo veltui – 2012 m. moterys laimėjo Italijos Korato mieste vykusiame tarptautiniame konkurse „Euterpe“ pirmąją vietą. Toks rezultatas jas padrąsino nesustoti, o sėkmingi pasirodymai Kaune ir kituose Lietuvos miestuose skatino toliau neišsižadėti šios veiklos.

Po pasirodymų Lietuvoje kolegės vėl susiruošė šturmuoti užsienį. Ir vėl jas sudomino muzikiniais konkursais garsėjanti Italija. Nusprendusios nenuleisti sau kartelės, išplėtusios repertuarą jos ir 2013 m. Caramanico Terme kalnu miestelyje vykusiame tarptautiniame muzikos konkurse „Paolo Barasso“ tapo „Grand Prix“ laimėtojomis.

„Nepaprasto gamtos grožio apsuptyje negalėjo nepasisekti. Rodos, pats kalnų oras mums padėjo. Po pergalės buvome pakviestos surengti valandos trukmės savo koncertą „Della Valle Dell'Orfento“ festivalyje“, - paaiškina V.Gailiutė.

„Dvi Po Dvi“ narės nuvyko į šį neseniai, rugpjūčio viduryje, įvykusį festivalį su specialiai jam paruoša programa. Vasarą dėl to teko nemažai padirbėti, tačiau atpildo moterys sulaukė su kaupu. Pasak pašnekovės, koncertą labai puikiai įvertino Italijos melomanai, klausytojų gausiai sugužėjo į pasirodymą, kuris vyko 22.30 val., kuomet Italijoje įprastai verda vakarinis gyvenimas. Muzikantes sužavėjo tai, kad vyresnio amžiaus italai yra guvūs - nesėdi namuose, o eina į renginius. Atlikėjas žiūrovai sutiko ir palydėjo labai šiltai – prieš koncertą jas pristatė pats miestelio meras, o bisui teko pagroti net du kartus.

„Po koncerto jautėmės lyg žvaigždės, fotoaparatų blykstės nenustojo mirgėjusios. Į užkulisius atėję žmonės dėkojo už gražų koncertą, vyrai bučiavo rankas, klausinėjo apie kūrinius, domėjosi aranžuotėmis. Koncerto organizatoriai liko patenkinti atsiliepimais“, - džiaugėsi E. Muntrimienė.

Muzikantės festivalyje sutiko nemažai jau patyrusių atlikėjų, tad buvo didelė garbė pasirodyti toje pačioje scenoje. Duetas susipažino ir užmezgė kontaktus su įdomiais muzikantais, su kuriais tikisi bendradarbiauti ateityje, ruošiasi pakviesti juos koncertuoti Lietuvoje.

Lietuvoje koncertuoti sunkiau

Būtent gimtoje šalyje „Dvi Po Dvi“ dabar nusitaikė pavergti tautiečių širdis. Atlikėjos ruošiasi savo debiutiniam koncertui Kauno menininkų namuose. „Visuomet sunkiau koncertuoti savo namuose, tad stengsimės neapvilti Kauno miesto melomanų“, - žada pašnekovės.

Pripažinimo duetas nori sulaukti, tačiau pabrėžia, kad ši veikla visų pirma yra savęs pamaloninimas, o jei tai gerai veikia ir kitus – dvigubas malonumas. „Mūsų tikslas buvo ir lieka muzikuoti savo malonumui, kad siela džiaugtųsi. Po koncertų gauname daug šiltų atsiliepimų.Mums yra svarbus ryšys su klausytoju. Muzika lyg žinia, kurią nori perduoti be žodžių. Jei tai pavyksta,jauti dvasinį pakylėjimą“, - apie savo ir partnerės aistrą kalba E. Muntrimienė.