Tauriai mediko profesijai skirta trijų skulptūrų kompozicija „Lozoriau, kelkis“ birželio 3 dieną buvo atidengta Santariškių klinikų kiemelyje. Tai – dar viena iš daugelio Nacionalinės premijos laureato skulptoriaus Stanislovo Kuzmos įgyvendintų idėjų skulptūroje.

Talentingo skulptoriaus sūnus skulptorius Algirdas Kuzma tėvo sumanytą monumentą, 1989 m išdrožtą iš medžio, įgyvendino granite ir bronzoje. Skulptūrinė kompozicija vaizduoja Kristų su angelu ir kylantį iš mirties patalo Lozorių.

Stanislovo Kuzmos šeima, leidusį šį simbolinį monumentą, pašvęstą gydytojams, pastatyti Santariškių klinikos kieme, tikisi, kad jis teiks dvasios stiprybės medikams, viltį ligoniams ir tikėjimo pasveikti.

Apie 200 tūkst. eurų, reikalingų garbingos profesijos atstovams skirtam didingam monumentui sukurti, surinko susitelkusi visuomenė: meno mecenatai, verslininkai ir ligoniai, patyrę gydytojo pašaukimo galią.

Paminklo atidengime kartu su skulptoriaus šeima dalyvavo Lietuvos prezidentė, Seimo nariai, Santariškių klinikų administracija, Vilniaus universiteto, Labdaros ir paramos fondo vadovybė, meno atstovai, didelis būrys visuomenės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!