Varėnoje gyvenantys žmonės labai darbštūs ir kūrybingi, tad čia netrūksta švenčių ir kultūrinių renginių.

Varėnoje rengiama kasmetinė ir vienintelė Europoje tokia šventė – „Grybų šventė“. Šventės pradžioje susirenka geriausi šalies grybautojai ir kaunasi dėl įvairių apdovanojimų. Pačioje šventėje galima įsigyti daug natūralių produktų – medaus, vilnonių drabužių, arbatos ir kt. Šventės metu taip pat vyksta koncertas, kuriame galima išgirsti folklorinių dainų ir pasigrožėti liaudies šokiais. Bet Varėna įdomi ne tik šia švente.

Taip pat Varėnoje kasmet vyksta Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festifalis. Jo su nekantrumu laukia visi ištikimi teatro mylėtojai ne tik iš Varėnos, bet ir iš viso rajono.

Varėna visada galėjo pasigirti miškų gausa ir turtingumu. Nuėjęs į mišką tikrai negrįši tusčiomis! Miškuose gausu grybų, uogų bei įvairių vaistažolių. Varėna taip pat yra ir labai vandeningas kraštas. Per Senąją Varėną vingiuoja nuostabi upė Merkys. Ja ypač malonu plaukti baidarėmis. Plaukdamas gali neskubėti, pasimėgauti ramybe, pasiklausyti medžių bei paukščių garsų, pasigrožėti nuostabiais skardžiais.

Varėnoje taip pat daug ežerų. Mes galime džiaugtis Glėbo, Žiežulio ir Glūko ežerais bei gausybe kitų tyvuliuojančių ežerų Varėnos rajone.

Prieš kelis metus miestas atrodė niūrus ir atšiaurus. Nuvažinėti, sutrūkinėję keliai, neprižiūrėti medžiai, byrančios pastatų sienos bei liūdni žmonių veidai temdyte temdė ir patį miestą. Nesinorėjo kelti kojos iš namų, visvien nebuvo į ką pasižiūrėti. Bet ilgą laiką miesto vaizdai atrodę lyg kadrai iš nespalvoto filmo ėmė keistis.

Sutrūniję keliai buvo suremontuoti, prie šaligatvių buvo pastatyti nauji suoliukai, naujai susodinti medžiai – gatvės pražydo akyse. Neilgai trukus pastatai taip pat buvo restauruoti ir tapo miesto papuošalu, o sutvarkyti gėlynai miestą išmargino vasariškomis ir nuotaikingomis spalvomis!

Taip pamažu besikeičiant miestui, pamažu keitėsi ir žmonės. Gatvėse matyti vis daugiau laimingų veidų, pagausėjo įvairių veiklų, visi tapo draugiškesni ir linksmesni. Per kelerius metus iš eilinio ir pilko į nuostabų ir spalvingą miestą pavirtusią Varėna dar ilgai galėsiu vadinti savo namais, nes tik čia visada jaučiuosi laukiama ir mylima. Aš didžiuojuosi savo gimtuoju miestu – Varėna!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Rašinys skirtas konkursui „Didžiuojuosi savo gimtuoju miestu arba kaimu!“