„Norėjome pasidalinti labai nesmagiu nutikimu, kad kuo daugiau žmonių atkreiptų dėmesį į tai, kokios kokybės maistas yra siūlomas restoranuose.

Gal kirmėlyčių sriubos? Nepatikėsite, bet tokio patiekalo galima paragauti ne tik Tolymuosiuose Rytuose, bet ir čia, Lietuvoje. O gal kaip tik Jūs šios sriubos ir ragavote tik dar to nežinote?

Trečiadienį (lapkričio 4 d.), kaip ir dažniausiai kiekvieną darbo dieną, su kolegomis nutarėme papietauti „Charlie Pizza“ restorane, esančiame prekybos centre „Domus Pro“ Beiliūnų g. 1, Vilniuje. Pasinaudojome dienos pietų pasiūlymu, užsisakėme sriubos (tądien siūlė lęšių sriubą) ir salotų.

Netrukus atnešė sriubą. Negalėjome patikėti, kai pamatėme jos paviršiuje plaukiojančias 3 kirmėles. Sriuba, kaip ir matosi nuotraukoje, neišmaišyta, todėl sunku pasakyti, kiek dar kirmėlių joje buvo. Atėjusi padavėja pasakė, kad taip negali būti, pasiėmė sriubą, paprašė, kad mes niekur neitume ir išbėgo. Mes, šokiruoti ir pamiršę, kad buvome alkani, išėjome iš restorano. Baisu net pagalvoti, kiek žmonių tą dieną ragavo šios sriubos...

Sriubos nuotrauka pasidalijome socialiniame tinklalapyje „Facebook“. „Charlie Pizza“ restorano darbuotojai greitai sureagavo ir su mumis susisiekė. Paaiškino, kad kirmėlės atsidūrė sriuboje greičiausiai kartu su kruopomis. Bet argi tai paaiškinimas? Mūsų nuomone, tokios kirmelės būna ne kruopuose, o pašvinkusioje mėsoje. Už tai, kad būtų išimta nuotrauka ir ištrinti visi komentarai, buvo pasiūlyta 30 eurų ir nuolaidų kortelė.

Šio atvejo nutylėti negalėjome, todėl kreipėmės į maisto ir veterinarijos tarnybą, laukiame jų išvadų“, – rašė Kristina P.

Sriuba su kirmėlėmis

DELFI kreipėsi į „Amber Food“ grupės, kuriai priklauso picerijos „Charlie Pizza“, rinkodaros vadovę Liną Nikonovaitę. Ji persiuntė Vilniaus valstybinės veterinarijos tarnybos patikrinimo aktą, kuriame parašyta, kad pažeidimų picerijoje nerasta.

Kristina su kolegomis lęšių sriubą su kirmėlėmis gavo lapkričio 4 dieną. Lapkričio 9 dieną į maitinimo įstaigą nuvykę inspektoriai nei lęšių sriubos, nei kirmėlių neberado.

„Patikrinimo metu lęšių sriuba nebuvo gaminama, todėl pagal pateiktą technologinį aprašymą ir receptūrą buvo patikrinta sriubos ruošimui naudojamų maisto produktų kokybė, laikymo sąlygos. Patikrinimo dieną įmonė neturėjo lęšių, todėl įvertintos kitų produktų ir ingredientų kokybė (morkos, svogūnai, česnakai, dešrelės). Produktai kokybiški, todėl skundo pagrįstumo negalima patvirtinti“, – rašoma Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių ataskaitoje.

Paklausta, kaip galėtų pakomentuoti nuotrauką, kurioje akivaizdžiai matosi sriuboje plaukiojančios kirmėlės, L. Nikonovaitė nebeatsakė.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atsakymas
Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atsakymas

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)