„Daugelis studentų neseniai laikė egzaminus ir, pasibaigus semestrui, grįžo į gimtąjį miestą. Tačiau kaip reikia jaustis, kai parvykus į bendrabutį pamatai, kad jame pradėti remontai ir dingo daiktai? Taip nutiko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) 5 bendrabutyje“, – pasakoja mergina.

Ji rašo, kad sausio 22 d. prasidėjusi skolų savaitė daugeliui studentų reiškė savaitę atostogų. Vis dėlto, po jų grįžus į bendrabutį laukė nemalonus siurprizas. „Grįžus, 12 aukšte buvo pradėti remontai. Apie juos buvo kalbama jau seniai, bet jie buvo vis atidedami. Bendrabučio gyventojams nebuvo suteikta galimybė prieš išvykstant daiktus persinešti į kitą kambarį, o apie iškraustymą buvo pranešta tik studentų atostogų metu, pakabinant skelbimą. Studentus ištiko šokas, kai įėjus į kambarį trūko daugelio daiktų. Pavogti patys įvairiausi dalykai: nuo kvepalų, vitaminų ar indų iki virdulio, lygintuvo ir net čiužinuko.Taip pat pavogtas ir maistas. Jie paprasčiausiai dingo. Spintoje buvo likę tik išrausti drabužiai, kurie, matyt, neįtiko arba netiko vagims“, – piktinosi laiško autorė.

Mergina pasakoja, kad nuėjus pas bendrabučio administratorę, ji tiesiog pasakė kabinti skelbimą ant sienos: „Jokio susirūpinimo, jokio dėmesio, jokios pagalbos. Visiškas abejingumas! Į tai buvo sureaguota kaip į įprastą dalyką. Nuėjus prie sienos, ant kurios administratorė sakė kabinti skelbimą, vaizdas nustebino. Buvo pakabinti bent keli panašaus turinio skelbimai su prašymais grąžinti daiktus. Klausimų išvydus tokį vaizdą kilo daug. Kas tai padarė? Ar dar pavyks susigrąžinti pavogtus daiktus? Kokiu tikslu administratorė leido pradėti remontus, kai daugelis studentų yra išvykę ir palikę savo daiktus kambaryje?“.

Mergina norinti, kad istorija pasiektų viešumą ir kuo daugiau žmonių sužinotų, kas vyksta. Ji sako besitikinti, kad vagims prabils sąžinė ir jie grąžins pavogtus daiktus, studentams dar nesikreipus į policiją.

DELFI kreipėsi į LSMU viešųjų ryšių specialistę Jurgitą Miciulevičiūtę-Smeu, kurios teigimu, situacija yra kiek kitokia, nei papasakojo studentė.

„Pirmiausia, abejonių kelia, ar tai tikrai buvo vagystė, ar kraustymosi metu tam tikrų daiktų pasimetimas. Dar 2015-ų metų lapkričio mėnesį studentams buvo pranešta, kad po dviejų mėnesių bendrabutyje prasidės remonto darbai, konkrečiai – dvyliktajame aukšte. Prieš pat remonto darbus studentai suskubo persikelti į bendrabučio vienuoliktą aukštą. Dalis studentų buvo išvykę, todėl jų daiktais pasirūpino bendramoksliai, draugų daiktus pernešdami į kito aukšto kambarius. Kadangi kraustymosi metu statybininkų dar nebuvo, manome, kad dingę daiktai galėjo tiesiog pasimesti. Tuo labiau, kad pavogtais daiktais yra laikomi labai buitiški daiktai, kaip virdulys ar maistas. Kadangi yra pasimetimo galimybė, bendrabučio administratorė nuoširdžiai patarė pakabinti skelbimą, kuris, tikėtina, padėtų pasimetusiems daiktams „parvykti namo“. Toks atvejis yra pirmasis mūsų praktikoje, ir, labai viliamės, paskutinis“, – sakė J. Miciulevičiūtė-Smeu.

Universiteto atstovė tikina, kad apie remonto darbus studentams buvo pranešta dar prieš du mėnesius – to reikalauja įstatai. „Praėjus kiek laiko, dar kartą priminėme telefono skambučiais“, – nurodė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)