Mano, kad gali neišlaikyti trečdalis mokinių

Esu dešimtokė. Ir kaip visi dešimtokai laikiau privaloma PUPP matematikos egzaminą. Galiu prisipažinti, kad tokios patikros nesitikėjau. Klasėje esu tarp pirmūnų, ir jei man buvo sunku, tai ką kalbėti apie tuos, kurie vos teigiamą pažymį per pusmečio pabaigoje ištempia?

Beveik nebuvo tokiu uždavinių, kuriuos galėtų išspręsti tas negabus, ir išlaikyt. Gabieji net šį karta abejoja, ar išlaikys. Užduočių buvo gana mažai. Vienas uždavinys – per visą puslapį, tai praktiškai, jei nesupratai pirmo klausimo, tai nesuprasi ir antro. Nusivyliau...

Reikėtų praktiškesnių uždavinių, ir kad nebūtų visi tokie „sukti“. Tiesiog išsakiau savo nuomonę, nepykit, jei kas manot kitaip.

P.S.: tikiuosi, Švietimo ministerija džiaugsis, kai trečdalis Lietuvos dešimtokų neišlaikys.

Dešimtokė: kai kam tai buvo katastrofa

Nežinau, kodėl švietimo ministerija ar kažkas nusprendė, kad reikia PUPP egzaminus paankstinti netgi visu mėnesiu, bet, mano nuomone, tai buvo tikriausiai labai prastai apgalvotas sprendimas, nes bent jau mokyklose šis dalykas sukėlė balaganą.

Bent jau mano mokykloje, mano manymu, PUPP nebuvo puikiai pasiruošta – negaliu net sakyti, kad buvo pasiruošta gerai, nes knygų nespėjome pabaigti ir dėl to kai kurių temų netgi nemokėjome, o egzamine tai būna visko, niekas neklausia, tu tai mokeisi, ar ne. Kartojimas buvo trumpas, labai glaustas ir niekas iš mokytojų net nesismulkino paaiškinti to, ko nesupratome ir nemokame iki šiol, nes mes jau tai turime mokėti.

Kai kurios mokyklos vertėsi per galvą, darydamos papildomas pamokas, bet bent jau mano mokytoja pasakė, kad iš to nereikia daryti dramos ir, kad mes viską spėsime, o išėjo taip, kad liko nespėjome apžvelgti visų skyrių ir panašiai, na, rezultatus matysime. Turiu pripažinti, kad ruošdamasi savarankiškai, viena turbūt daug daugiau išmokau ir pasikartojau, nei mokykloje su mokytojų pagalba, tad tie, kurie neužsiėmė šia veikla, tikriausiai dar labiau nemokėjo ir egzaminas tapo ne žinių patikrinimu, o katastrofa.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokiniai, mokytojai, tėveliai, norite pasidalinti savo nuomone, paprieštarauti? Laukiame Jūsų minčių laukiame čia arba el.paštu pilieciai@delfi.lt.