Penktadienio popietę į kelionę po Klaipėdos uostą išsiruošė 9 žmonės: konkurso nugalėtojai ir jų šeimos nariai iš skirtingų Lietuvos miestų. Kai kuriems iš jų – tai pirmoji tokia pažintis su uostu ir jo veikla.

Svečius lydėjo AB „Klaipėdos nafta“ specialistai, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovė, kuri išsamiai papasakojo apie Klaipėdos uosto veiklą bei istoriją, čia dirbančias kompanijas, jų specifiką. „Klaipėdos nafta“ specialistai pristatė SGD terminalo kaip alternatyvaus dujų importo šaltinio darbą, projekto ištakas ir reikšmę.

Viena iš konkurso nugalėtojų kretingiškė Daiva Dubauskaitė pasakojo aktyviai dalyvaujanti įvairiuose konkursuose, tad nepraleido progos jėgas išbandyti ir šiame konkurse. „Visada domėjausi šiuo projektu, manau, kad Lietuvai reikia turėti alternatyvų dujų šaltinį. Nors turėjau žinių, tačiau dalyvaudama konkurse ir atsakinėdama į klausimus esu sugaišusi ir porą valandų“, – ekskursijos metu sakė D. Dubauskaitė.

„Informacijos apie SGD terminalo projektą sklaida nuo pat jo įgyvendinimo pradžios buvo vienas iš AB „Klaipėdos nafta“ prioritetinių uždavinių. Parengta informacinių priemonių įvairioms amžiaus grupėms. Sprendžiant iš aktyvaus visuomenės dalyvavimo konkurse, žinių apie terminalą Lietuvos gyventojai turi, o kai kurie domisi plačiau ir išties visai neblogai nusimano. Terminalas jau netrukus oficialiai pradės veiklą, todėl džiugu, jog dalis visuomenės apie jį turi pakankamai žinių“, – sako Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)