Į antrąjį DELFI Piliečio gimtadienį rinkosi aktyviausi ir geriausi rubrikos autoriai, DELFI redakcijos atstovai bei visuomenei puikiai žinomi apžvalgininkai.

Šventės pradžioje įteikti jau tradiciniais tampantys apdovanojimai patiems geriausiems DELFI Piliečio autoriams, kuriems prizus įsteigė DELFI partneris - leidykla „Alma littera“.

Renginio pradžioje sveikinimo žodį taręs buvęs Islandijos užsienio reikalų ministras Jonas Baldvinas Hannibalssonas atkreipė dėmesį į žodžio laisvę ir demokratiją, klausdamas „ar mes esame laisvi, ar mes esame vergai?“.

„Šiandien išgyvename demokratijos krizę, nes, taip, mes einame į rinkimus, taip, mes renkame politikus, taip, mes turime savo atstovus, tačiau rinkos yra galingesnės. Politikai nepatenkina rinkų, jeigu jiems nepavyksta laikytis rinkos reikalavimų. Kas yra rinkos? Tai - investuotojai. Jų yra vos vienas procentas kiekvienoje visuomenėje. Taigi vienas procentas versus devyniasdešimt devyni procentai. Tai yra demokratijos krizė. Mes turime žodžio laisvę, taip, bet rinkos turi galią“, - sakė J. Baldvinas Hannibalssonas.

Nusišypsoti net didžiausią pesimistą skatino renginio vedėjas Audrius Bružas, kuris taip pat vedė smagų žaidimą - susiskirstę į komandas šventės svečiai turėjo iš daiktų gausos pasirinkti po vieną daiktą ir sukurti apie jį žurnalistinę istoriją. Vieni narpliojo Vandžiogalos istoriją, kiti rodė, kaip žuvo JAV prezidentas John'as Kennedy, pasakojo apie stebuklingus žurnalistinius akinius. Nugalėtoja tapo komanda, parodžiusi, iš kur Žydrūnas Savickas turi talentą.

Nominacijų nugalėtojus skelbė ir prizus teikė Vilniaus Licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius, fotografas Tomas Kauneckas, DELFI apžvalgininkas Ramūnas Bogdanas, žurnalo „Valstybė“ redaktorius Eduardas Eigirdas, leidyklos „Alma littera“ atstovas spaudai Andrius Petraitis, DELFI apžvalgininkas Vladimiras Laučius, DELFI TV vadovas Gytis Oganauskas, DELFI vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

LTV naujienų tarnybos vadovas Audrius Matonis pasidžiaugė, kad DELFI sukūrė Pilietį, kuriame leido žmonėms išsakyti savo nuomonę, pasidalinti naujienomis. Pasak jo, Piliečiai parašo ir straipsnių, kurie naudingi pačiai LRT.

Šventės akcentu tapo didelis šokoladinis tortas, kurio ragaudami visi susirinkę turėjo galimybę geriau susipažinti ir apsikeisti nuomonėmis, mintimis, o galbūt ir pasisemti idėjų naujiems straipsniams.

Per šiuos metus DELFI Piliečio rubrikoje buvo publikuota 3016 straipsnių keturiose rubrikose - Piliečių naujienų, Vox populi, Ieškau namų bei Yra ką veikti.

Apdovanojimų nugalėtojai:

Metų reporteris: Tomas Markelevičius (Panevėžys)

Metų kadras: Vilius (ančiukų šeimyna sustabdė eismą Marvelės plentu)

Metų video: Andrius Daniulaitis - povandeninių video ciklas

Metų istorija: Kęstutis (už eksperimentą „Ar galima išgyventi už minimalią algą?“)

Metų „Vox populi“ karalius: Raimucka Jurgaičių

Metų partnerystė: „Piliečio žadintuvas“

Metų Piliečio dienoraštis: Šarūnas Gustainis „Sirgaliaus dienoraštis“

Metų užsienio autorius: Romualdas Rima

Metų Piliečio mokykla: Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazija

Karščiausias metų įvykis: Viesulas Šiaurės Lietuvoje

Piliečio „Facebook“ žvaigždė“: Rita Daraškevičienė

Skaitytojų simpatijos - įsimintiniausia istorija: Karolio Žukausko istorija apie tai, kaip Nigerijos sukčiai Lietuvos krepšinio rinktinės fanais tapo.

Sveikiname visus nugalėtojus ir dėkojame visiems DELFI Piliečio autoriams! Ši rubrika - Jūsų, todėl tik nuo Jūsų priklauso, ar šventinį tortą ragausime ir kitais metais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)