Susitikimo metu dalyviai turėjo galimybę susipažinti su naujove Lietuvoje - MENAR mentalinės aritmetikos mokykla, kurioje taikomos mokymo metodikos padeda skaičiavimą paversti ypač linksma ir įdomia veikla. Visi suaugusieji buvo pakviesti dalyvauti diskusijoje „Kodėl man gera turėti didelę šeima“, kurią vedė filosofijos lektorė Ilona Mikulėnienė.

Nors visi pripažino, kad auginti daug vaikų yra didelis iššūkis ir atsakomybė, tačiau vienbalsiai nutarė, jog kiekvienas vaikas – tai didžiausia dovana, kurią reikia vertinti. Be dėmesio neliko ir tokios opios temos kaip valstybės požiūris į šeimą bei daugiavaikių šeimų įvaizdis, kuris yra dažniau neigiamas nei teigiamas.

„Dabartiniais laikais šeimos sąvoka yra nepelnytai nustumiama į antrą planą, į pirmąsias gretas iškeliant asmenybės teises ir laisves, kurių pažodinė interpretacija, deja, dažnai tampa ir viena iš skyrybų, dėl kurių skaudžiai nukenčia vaikai, priežasčių. Esminė klaida - šeimos suprimityvinimas, pasiduodant iliuzijai, kad šeima yra tarsi kokia prekė, kurią panorėjus galima lengvai įsigyti ir lygiai taip pat lengvai išmesti. Dažnai šeima nebesuvokiama kaip vertybė, kurios stokojant ir valstybės pagrindai ima braškėti“, – teigė Daugiavaikių šeimų asociacijos MES vadovė Jurgita Pocienė.

Renginį pagyvino jaunųjų muzikantų iš „Lyros“ muzikos mokyklos ir B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos atliekami kūriniai.

2013 metais asociacija planuojama įvykdyti praramos projektą-koncertą „Motinos meilei nėra ribų“, kurio metu surinktos lėšos bus skiriamos nepasiturinčioms daugiavaikėms šeimoms paremti (apie 10 šeimų), labai gabaus vaiko iš daugiavaikės šeimos, neįstengiančios finansiškai išleisti jo į mokslus, vienerių metų stipendijai (studijoms aukštojoje mokykloje), 10 vaikų dalyvavimui papildomo ugdymo programose finansuoti.

Taip pat yra ruošiamas didelis švietėjiškas projektas „Sąmoninga šeima“, kurio tikslas – atkreipti valdžios ir visuomenės dėmesį į šeimą, formuoti teisingą ir sveiką požiūrį į jaunų žmonių tarpusavio santykius, skatinti atsakingai vertinti savo veiksmus, pradedant intymiais santykiais, baigiant šeimos sukūrimu ir vaikų atėjimu į jaunų žmonių gyvenimą.

Daugiavaikių šeimų asociacija įkurta 2012 m. kelių daugiavaikių šeimų iniciatyva. Asociacijos tikslas – suburti daugiavaikes šeimas, sukurti joms sąlygas gauti įvairių lengvatų, nuolaidų ir sudaryti galimybes dalyvauti aibėje renginių nemokamai.

Artimiausias renginys „Apsikirpkime linksmai su Pūkiu!“ vyks 2013 kovo 15 d. 18 val., Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje, Konstitucijos pr. 16, Vilniuje.