DELFI skaitytojas atsiuntė nuotrauką, kurioje matyti, kad draudžiama įvažiuoti į Vilniuje prie Gabijos g. 87 namo esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

„Pasirodo kažkas išsipirko visą aikštelę. Šalia stovinčio daugiabučio namo gyventojai nepageidaujami. Jei automobilį paliksi šitoje aikštelėje, gali rasti automobilį apibraižytą arba pradurtomis padangomis", - skundėsi DELFI skaitytojas.

Vilniaus savivaldybės specialistai DELFI paaiškino, kad šiuo atveju nenusižengiama - galima drausti palikti automobilius šiame kieme kito namo gyventojams. „Jeigu bendrija išsinuomavo sklypą, tai tvarko ir prižiūri jį pagal galiojančius įstatymus ir gali drausti įvažiuoti į šį sklypą", - rašoma specialistų atsakyme.

Paaiškinama, kad Gabijos g. 87 namo atveju, žemės sklypas yra išnuomotas 886-ajai daugiabučių namų savininkų bendrijai, todėl ji turi teisę valdyti šį žemės sklypą savo nuožiūra.

„Nepaisant to, joks asmuo neturi teisės gadinti kito asmens turto (braižyti ar kitaip gadinti automobilių). Jei bendrija mano, kad asmenys savavališkai stato automobilius jų nuomojamoje žemėje, turi teisę kreiptis į policiją dėl savavaldžiavimo pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 188 straipsnį", - sakoma specialistų atsakyme.

Jei asmenys nori naudotis bendrijos išsinuomotu žemės sklypu, jie turi kreiptis į bendriją ir su ja tartis, o dėl apgadintų automobilių turėtų kreiptis į policiją, kad būtų atliktas tyrimas ir nustatyti kaltininkai.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją ir nuotrauką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją