„Nepavydžiu tiems, kurie gyvena pirmame aukšte“, – pasakojo viename Karoliniškių daugiabutyje gyvenantis vyras. Jo kaimynams, gyvenantiems apatiniame namo aukšte smarvę iš srutomis apsemto rūsio tenka kęsti jau trečią savaitę. Per tiek laiko kvapas jaučiamas ir gretimose laiptinėse.

Vyras piktinosi, kad neturi kur laikyti iš kaimo atsivežtų obuolių, atėjęs į pirmą aukštą tenka kęsti nemalonų kvapą. Skaitytojas baiminosi, ar ateis laikas, kada srutos į rūsį nebetekės, nes kol kas problema buvo sprendžiama tik laikinai – avarinė tarnyba atvažiuodavo susikaupusios rūsyje masės išsiurbti.

„Įdomu, kaip vėliau reikės tą rūsį žiemą išvėdinti“, – piktinosi Karoliniškių gyventojas.

DELFI kreipėsi į UAB „Mano būstas“ atstovą spaudai Paulių Ugianskį, kuris nurodė, kad gavus informaciją apie L. Asanavičiūtės g. name užsikimšusį vamzdyną, avarinė tarnyba iš tiesų lokalizavo avariją ir išvalė rūsį, tai jau darė ne vieną kartą.

„Ieškodami problemos žindinio specialistai su specialia įranga atlikę detalią vamzdyno apžiūrą nustatė, kad gedimo priežastis – lūžęs senas, 44 metų amžiaus vamzdis, kuris driekiasi po žeme. Todėl norint, kad avarijos nepasikartotų, būtinas vamzdžio keitimas nuo rūsio iki namo šulinio, vykdant žemių atkasimo darbus. Šiuo metu yra skaičiuojami darbų kiekiai, kaina, visa informacija bus pateikta namo bendrasavininkams ir tada bus atliekami vamzdyno keitimo darbai“, – nurodė P. Ugianskis.

Pasak UAB „Mano būstas“ atstovo spaudai, kanalizacijos užliejimai yra dažna tokių namų problema, kadangi šios inžinerinės sistemos skaičiuoja penktą dešimtį.

„Apie 40 proc. visų avarijų senos statybos daugiabučiuose namuose įvyksta būtent dėl senų vamzdynų gedimų. Taip pat atkreipiame dėmesį, jog nemažai avarijų buitinių nuotekų tinkluose įvyksta ir dėl gyventojų sąmoningumo stokos – žmonės vis dar įpratę į kanalizaciją mesti viską, kas papuola po ranka. Valydami užsikimšusius tinklus dažnai randame primėtytų buitinių atliekų, dėl ko ir įvyksta vamzdynų užsikimšimai. Mes nuolat informuojame gyventojus, kad senus vamzdynus vertėtų keisti naujais, nes tokia investicija yra geriau, nei nuolatiniai remontai, kurie problemą išsprendžia tik trumpam“, – sakė P. Ugianskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)