Į naująją moderniąją Van Gogo parodą, pasirodo, mamų, atvykusių su kūdikiais vežimėliuose, neįleidžia: gali eit su kūdikiu, bet be vežimo. Mes atvykom su auto kėdute pritvirtinta prie ratų. Deja, ratams negalima. Neįgaliesiems būtų galima su jų vežimėliais, o štai kūdikiams su vežimais – ne... Na, įsiutino mane!

Įdomiausia – kodėl negalima. Ogi todėl, kad „tokios taisyklės“! Ar mes gyvename, kad laikytumėmės taisyklių? Ar vis tik taisyklės turi turėti kažkokią prasmę? Kai paskambinau bilietų pardavėjų nurodytu telefonu parodos organizatoriams, jie vėl pakartojo, kad tokios taisyklės, ir dar patikslino, kad vežimėlių neįleidžia, kad nesusidarytų jų sangrūda! Taip, meno parodoje – vežimėlių sangrūda!

Žinot, tiesą sakant, iš to beviltiškumo apsiverkiau... Aš turiu 3 vaikus ir tikrai nėra lengva suderinti laiką ir atvykti į parodą. Ir tada, kai jau viskam pasiruošiau, man sako, kad manęs neįleis, nes „tokios taisyklės“.

Tiesa, kai jau visiškai „užsikūkčiojau“ dėl absurdo ir neteisybės, galiausiai man padarė išimtį ir įleido su vežimu, bet vis tiek tai yra nenormalu. Žinot, tai ir gerokai didesnės problemos apraiška, t.y. to visuotinio piktumo ir atžagarumo...

Negaliu sustoti pykti...

O juk mamos su vaikais turėtų būti laukiamos, joms kaip tik turėtų būti sudaromos patogios ir palankios sąlygos, jeigu dar tikimės, kad demografinė situacija Lietuvoje turi vilčių pagerėti...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI susisiekė su parodos organizatoriais „Bravo events“, kurie nurodė, kad mamoms su kūdikių vežimėliais po parodą važinėti iš tiesų draudžiama dėl siaurų įėjimo vartelių ir galimo trukdymo kitiems lankytojams.

„Į parodą įvažiuoti su vaikišku vežimėliu neleidžiama, nes įėjimo varteliai šalia skenavimo turniketo yra siauri, su vaikiškais vežimėliais ten išsisukti tiesiog sudėtinga. Be to, dvi iš trijų parodos erdvių yra pakankamai mažos, kur vaikiški vežimėli gali trukdyti kitiems lankytojams. Tiesiog prašome mamų supratingumo kitų lankytojų atžvilgiu. Praktiškai kasdien į parodą ateina mamos su vaikais, joms palikti vežimėlį rūbinės zonoje – ne problema“, – nurodė parodos organizatoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (336)