- Kaip jums sekasi ruoštis svarbiam jūsų vaidmeniui (red.pas. Piotro Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“) ?

- Sekasi gan, sakykim, varginančiai, nes darbas vyksta dideliam karštyje, ant saulės, uolų, dauboj. Šis minusas greičiausiai ir atima daugiausiai jėgų, bet apskritai aš patenkintas, nes spektaklio pastatymas yra tradicinis ir sceninio jausmo reikia ieškoti savyje, o ne režisieriaus vizijose.

Režisierius Robertas Dornhelmas duoda didelę laisvę kūrybai, jei kažkur iniciatyva per didelė, visada nusišypso ir supranti, kas ne taip. Aš laimingas dėl šio vaidmens, nes artimo netektis visiems nesvetima, gal dėl to ieškoti šio jausmo ant scenos ilgai nereikia.

Be to, turėjome fantastinį šio režisieriaus pavyzdį kinematografiniu formatu, su garsiaisiais Rolando Vilazono ir Anna Netrebko, dėl to labai aišku, ko iš tavęs norima. Be to, režisierius neslepia, kad tai yra jo pirmas režisuojamas operos spektaklis scenoje. Ir abipusis supratimas jam labai svarbus. Neslėpsiu, televizinė patirtis man šiuo atveju labai padėjo

- Ar dažnai lankotės sporto klube?

- Kasdien patiriu emocinį sportą, dėl to kilogramai tirpste tirpsta.

- Gal planuojate koncertinį turą?

- Dėl didelio užimtumo dirbant užsienyje, ruošiantis jau kitam sezonui koncertinio turo idėją galbūt teks atidėti iki kitos vasaros...

- Ar dažnai tenka lankytis festivaliuose?

- Festivaliuose dainuoju dažnai, kiekvieną sezoną turiu po du, tris festivalius. Tokio dydžio festivalis svetur kaip „Opernfestspiele St.Margarethen“ man pirmasis.

- Kokie jūsų planai šiai vasarai?

- Šią vasarą atidaviau Austrijai, dėl to mažai būsiu su šeima, dėl ko labai gaila artimųjų. Bet žinau, kad turėsiu pertraukų tarp spektaklių, dėl to Lietuvos klausytojų tikrai nepamiršiu ir tikrai pavyks pasimatyti.

- Gal planuojate atostogauti?

- Žinot, dažnai atostogų planai mūsų šalyje pakrypsta nenumatyta linkme, dėl to dažniausiai kaltas aš, gal labiau tiktų žodis - „visada“, bet šis laikas, kurį turiu dėl daug darbo, šiuo metu man, mano karjerai svetur yra labai svarbus, o kas geriau supras, tai jei ne artimieji? Dėl kelių rimtų pasiūlymų dainuoti Vokietijoje ir Austrijoje atostogas atidėjome iki kitų metų.

- Gal vėl jus išvysime kokiame nors projekte kaip teisėją?

- Greičiausiai, televizija - tai neišvengiama mano gyvenimo dalis, visko gali būti.

- Ar planuojate išleisti savo kompaktinį diską?

- Kompaktinį diską jau įrašėme su „Kauno miesto simfoniniu orkestru“, dizaino darbai turėtų būti baigti liepos pabaigoje ir, manau, greitai rankoje jau laikysiu antrąją savo klasikinės muzikos kompaktinę plokštelę su mano įdainuotomis gražiausiomis D.Verdžio , Dž.Puccinio, Leoncavallo, Operų arijomis.

- Koks jūsų hobis be muzikos?

- Žinot, turbūt didesnio malonumo už gamtą, keliones, nėra. O šiaip muzika - tai mano darbas, laisvalaikis ir hobis, manau, man pasisekė.

- Palinkėjimas skaitytojams.

- Skaitytojams linkiu vasarą skaityti daugiau knygų, nepraleisti fantastiškų akimirkų su šeima, ir nepamiršti prieš miegą visiems brangiausiems pasakyti, kaip juos myli.