Šalia miško gyvenanti moteris sakė, jog širšės lizdus pas ją namuose kuria jau trečius metus. „Kai pernai numušiau, jau tas nameliukas buvo susuktas“, - prisiminė moteris.

Šįkart lizdą ji aptiko grįžusi iš apsilankymo pas mamą. „Pernai buvo susukę du kokonus, tai aš juos numušiau. Šiemet penkiose vietose vėl pradėjo teplioti, taigi nuvaliau, pas mamą išvažiavau, palieku atvirą langą, po kelių dienų grįžtu - vėl zirzia širšė viena pirmyn atgal, numušiau tą lizdą nuo užuolaidos“, - pasakojo ji.

Jolanta sakė nesibaiminanti, kad širšė susuks didžiulį lizdą. Ji pati namuose pastebi tik vieną vabzdį. Tiesa, jos pažįstami su tokiomis bėdomis nesusiduria.

DELFI primena, kad širšės savo lizdus daro iš susmulkintos medienos masės ir seilių. Juos neperpučiamose, nuo lietaus apsaugotose vietose lipdo bičių motinėlė. Nors nuo vapsvų ar bičių namuose apsaugo specialūs purškalai, pastebėjus susuktą lizdą derėtų būti atsargiems ir esant reikalui kviesti specializuotas tarnybas, kurios gali lizdą pašalinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)