Šventės pradžia prasidėjo šv. Mišiomis. Tiesa, mišios buvo netradicinės, jos buvo ant lauke padarytos scenos. Po mišių bene aktyviausias Lietuvos bitininkų sąjungos narys davė startą simboliniam paradui.

Parado metu žygiavo apie penkiasdešimt bitininkų draugijų. Tarp jų - ir septynios delegacijos iš užsienio. Štai šešios jų: Latvija, Estija, Suomija, Švedija, Baltarusija ir Ruanda. Žingsniavo ir septintoji užsienio delegacija, bet ji buvo šiek tiek kitokia. Ši delegacija buvo iš Lenkijos. Tai buvo Lietuvos bitininkai gyvenantys Punske.

Po simboliško šventinio parado sveikinimo žodį tarė LBS pirmininkas Algirdas Skirkevičius. Jis taip pat sveikino ir jaunuosius bitininkus, kurie dalyvavo Vokietijoje, 2013 metas birželio 20 - 23 dienomis vykusiose tarptautinėse jaunujų bitininkų varžybose.

„Jose dalyvavo komandos iš 14 šalių, į kurių skaičių įėjo ir Lietuva. Lietuvos komandą atrinko Lietuvos bitininkų sąjungos sudaryta komisija iš kandidatų, kuriuos pasiūlė rajonų bitininkų draugijos. Į komandą pateko Laurynas Cibas iš Vilniaus, Erika Puškaitė iš Mažeikių rajono, Raminta Valeikaitė iš Pasvalio rajono. Sudarytą komandą lydėjo bitininkė Roma Mačienė, kuri dabar stovi prieš jus“, - kalbėjo LBS pirmininkas.