Bėgimas vyko puikiame Dainų slėnyje esančiame pėsčiųjų, dviračių take, o gyventojai buvo kviečiami ne tik pasportuoti, bet ir išmokti pirmosios pagalbos ABC, pasimatuoti kraujo spaudimą, atlikti kūno masės analizę: kūno masės indekso (KMI) skaičiavimus, kūno riebalų procentinę išraišką, skeletinių raumenų, ramybės būsenos medžiagų apykaitos ir visceralinių riebalų matavimus.

Akcijos dalyviai sužinojo kaip kontroliuoti svorį, kaip pagerinti gyvenimo kokybę atsipalaiduojant ir įveikiant stresą panaudojus meno terapijos metodiką – tapybą ant vandens. Ir kas smagiausia – tam nereikia jokių meninių sugebėjimų. Nepakartojamą piešinį galima sukurti vos per 2-3 minutes! Meno terapijos studija tapo baravyką primenančioje pavėsinėje, kur gimė patys gražiausi darbai. Piešimas atliekamas specialiame inde ant sutirštinto vandens dažų teptuku ištaškant foną, o vėliau specialiomis lazdelėmis formuojami patys įvairiausi ir spalvingiausi ornamentai, visas vaizdas nuo vandens paviršiaus perkeliamas ant popieriaus. Piešimui naudojami  visiškai natūralūs dažai.

Džiaugėmės ne tik saulėta, šilta diena, geromis emocijomis, gražiu Dainų slėnio gamtovaizdžiu, įgytomis teorinėmis ir praktinėmis žiniomis, bet ir galimybe nutapyti savo pasaulį  vandens paviršiuje ir parsinešti šį portretą popieriuje.

Projektas finansuojamas iš Varėnos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų.

Dalyviai buvo apdovanoti visuomenės sveikatos biuro skatinamaisiais prizais už greitumą, vikrumą, gražiausią bėgimo aprangos atributiką.

Bėgime dalyvavo ir Varėnos miesto ir Naujųjų Valkininkų gyventojai. Tad jei esi už blaivią ir sveiką Lietuvą, junkis ir kviesk bendraminčius! Laukiam visų neabejingų. Junkitės, nenusivilsite! Tik primename, kad jau reikia miklinti kojas, nes kitas penktadienis netruks ateiti.

Bėgimai vyks kiekvieno mėnesio pirmą penktadienį. Apie kitų bėgimų vietą informuosime mėnesio pabaigoje.