Kaip sakė „Peugeot“ vairuotojas, avarija įvyko tuomet, kai jam važiuojant Klaipėdos gatve Šiaulių kryptimi, artėjant prie sankryžos su A. Smetonos gatve, netikėtai prieš jį išdygo kitas automobilis. Bandydamas išvengti smūgio į kitą transporto priemonę, „Peugeot“ vairuotojas metėsi į šoną ir paspaudė stabdžius.

Toliau, pasak vairuotojo, viskas pasisuko netikėta linkme. „Kai paspaudžiau stabdžio pedalą, automobilis stojo skersas, galas pradėjo lenkti priekį ir slysdamas šonu trenkėsi į bortus. Tarsi būčiau stovėjimo stabdį užtraukęs. Nesupratau, kodėl automobilis taip apsisuko“, - pečiais gūžčiojo aukštyn ratais apvirtusio automobilio vairuotojas.

Automobilio padangų protektorius iš pažiūros atrodė tinkamas važiavimui, o vairuotojas buvo blaivus. Tačiau šioje avarijoje galima įžvelgti ir teigiamų dalykų. Nenukentėjo nei vairuotojas, nei pašaliniai asmenys ar jų turtas, o apverstas „Peugeot“ buvo draustas „Kasko“ draudimu, todėl didesnių nuostolių išvengti pavyks.

„Neseniai baigėsi „Kasko“ draudimas. Galvojau, kad nebedrausiu, tačiau paskui nusprendžiau dar vieną kartą apsidrausti. Pasirodo nesuklydau“, - sakė panevėžietis vaikinas.

Aplamdytas „Peugeot“ po avarijos sava eiga jau nebevažiavo, mat smūgis į bortus išmušė galinį ratą. Vairuotojui teko pasinaudoti techninės pagalbos automobilio paslaugomis.