Dabar ąžuolyne auga per 23 tūkst. medžių. Šiais metais tai buvo jubiliejinis, penktasis sodinimas. Kad būtų įgyvendinta svajonė pasodinti 50 tūkst. ąžuoliukų, gali prireikti penkių, o gal ir daugiau metų.

„Jau penktą kartą susirenkame sodinti ąžuolų, tai puiki proga pabūti gamtoje ir pabendrauti. Vartydami praėjusių sodinimų nuotraukas jau galime matyti, kaip paaugo ne tik ąžuoliukai, bet ir mūsų vaikai, o būtent jie ir matys tikrąjį didžiausio ąžuolyno Lietuvoje grožį ”, - sakė Ąžuolyno idėjos autorius Marius Jovaiša.

Nepaisant įvairių tą dieną vykusių renginių, į jubiliejinį ąžuolų sodinimą atvyko net du ministrai, LR Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis ir LR Teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Kadangi ąžuolas yra stiprybės, užuovėjos ir jėgos simbolis, jubiliejinio sodinimo proga organizatoriai pakvietė visus svečius prisidėti ir prie organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vykdomos dienos centrų programos, tam buvo renkamos lėšos. „Labai prasminga, kad būtent ąžuolynas mūsų ateinančioms kartoms primins, kokie vieningi ir darbštūs mes buname, kai turime bendrą tikslą” – sake Kėdainių urėdas Juozas Girinas.

Ąžuolų sodinimas jau tapo gražia tradicija, albumus nusipirkę žmonės jau žino, kad gegužės pradžioje vyks talka. Džiugu, kad sodinimo šventėje kasmet dalyvauja vis daugiau vaikų ir jaunimo.

Projekto autorius Marius Jovaiša dėkojo visiems, kurie palaiko šią patriotinę idėją. Visi, atsiuntę užpildytas registracijos formas, bus įrašyti ąžuolyno atminimo lentose, jiems bus išduodami pažymėjimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją