Autobusas buvo dviaukštis ir pilnas turistų iš Italijos, buvo keletas porų iš Vokietijos, nemažai
rusakalbių keliautojų. Autobusas buvo pilnutėlis. Sustojus Raseiniuose daug žmonių puolė į viešąjį tualetą, kuris toje stotyje požeminis.

Susimokėti teko vieną litą, reikiamą kiekį tualetinio popieriaus turi atsiplėšti prie kasos langelio (kas jau daugiau ar mažiau yra keista).

Tokios smarvės tik nusileidus laiptais žemyn, atvirai sakau, nesu jautęs niekur kitur pasaulyje, tuo tarpu vaizdelis viduje šokiravo dar labiau: suskretęs varvantis vamzdynas, supeliję visi kampai, nudriskusios purvinos plytelės, tikriausiai nekeistos nuo tualeto pastatymo laikų, nudrengti ir išmatomis nukloti seno pavyzdžio (tupimieji) klozetai, išklypusios ir supuvusios kabinų durys, blausus apšvietimas ir t.t.

Sugebėjau tik išsitraukti telefoną ir padaryti porą kadrų, kurių visiškai pakaks suprasti, apie ką aš kalbu. Nežinau ir nesuprantu, apie ką galvoja stoties administracija, ir miesto valdžia.

Per dieną sezono metu Raseinių stotyje sustoja tikrai ne vienas ir ne du autobusai, prikimšti turistų iš artimesnio ir tolimesnio užsienio, kurie, pamatę tokius vaizdus, Lietuvą tikrai kitiems nupasakos kaip šalį, kurioje žmonės visiškai nieko nesupranta apie elementarią švarą ir higieną.

P.S.: švaresnis tualetas yra stotyje esančiame bare ar kavinėje

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!