Merginų atsiųstoje nuotraukoje matyti, kad išpurentoje žemėje prie daugiabučio namo ne tik veši įvairūs augalai, bet ir stypso paminklai. Du iš jų – su šunelių atvaizdas, o trečias vaizduoja beždžionėlę. Neįprastą vaizdelį galima pamatyti Šiauliuose.

„Niekaip neprisiruošėm anksčiau atsiųsti keistų kapinaičių vaizdo šalia daugiabučio. „Savininkės“ teigimu, kapinaitės – mylimiems šuniukams ir sau. Taip kaimynai sakė...“ – stebėjosi merginos. Tiesa, nežinia, ar po daugiabučio langais iš tiesų kas nors palaidota, tai gali būti ir tik skulptūros.

Skaitytojų kaimynė – ne vienintelė, statanti savotiškus paminklus mylimiems augintiniams. DELFI skaitytojas Justinas pasidalino su portalu nuotraukomis, kuriose dar pavasarį užfiksuotos ištisos nelegalios gyvūnėlių kapinės Vilniuje, netoli Televizijos bokšto.

Ten gyvūnėlių vardais aprašinėti popierėliai, medinės lentelės ar net akmenyje įamžintos jų mirties ir gimimo datos – tokius paminklus ištikimiems draugams statė jų netekę šeimininkai.

Vienos kapavietės prižiūrėtos mažiau, kitos – labiau, tačiau iš nuotraukų matyti, kad augintinių amžinojo poilsio vietomis jų šeimininkai rūpinasi: ant kapelių skaitytojas pamatė ir žvakučių, ir gėlių, žaisliukų, laidojimo vietos buvo apstatytos akmenimis ar plytomis, medinėmis tvorelėmis. Kai kurie augintiniai prisimenami šalia padėjus jų nuotraukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)