Lapkričio 21 dieną „Brodvėjus Pub“ įvyko netradicinis poezijos vakaras. Nors ir ketvirtadienį, bet žiūrovų susirinko nelauktai didelė minia, renginį nuspalvino po jo buvusi staigmena dalyviams – LEU teatro pedagogikos studentų etiudas. Poezijos vakarą lydėjo audringi žiūrovų aplodismentai.

Renginiui dalyviai pradėjo ruoštis jau prieš kelis mėnesius, buvo ne tik kaupiamos ir šlifuojamos poemos, bet ir piešiamas renginio idėjai dedikuotas didžiulis piešinys, kurio autorius Tauras Marmakas. Vėliau visą sieną apimančio kūrinio darytas nuotraukas, kurios papuošė baro sienas, galėjo apžiūrėti visi vakaro svečiai.

Ant scenos pasirodę poetai pavergė publiką savo charizma ir vakarą pavertė neeiliniu kultūriniu renginiu. LEU muzikos pedagogiką studijuojanti „Studentų gatvės“ vokalistė Giedrė Teiberytė ant scenos pasirodė nebe pirmą kartą, tačiau savo autorinės poezijos dar nebuvo skaičiusi viešai. Dar dalyvavo ir Lietuvos hip hopo kultūros atstovas Matas Mulevičius (Mato Nesimato), savo profesijos nesiejantis su menu, tačiau jis įrodė galintis publiką sužavėti ne tik savo eilėmis, bet ir neeiline jų raiška.

Grynakraujis poetas Aidas Baublys privertė žiūrovus pakilti nuo kėdžių ir kartu skanduoti esminius jo poemos žodžius. Ant šio poezijos pjedestalo ramybe dvelkiančia lyrika debiutavo Vilniaus universiteto chemijos magistrantas Tadas Joskaudas. Tylos poetų scenoje pasirodė ir jau pažįstamas, daugiametis poezijos-repo atstovas Adomas Strazdas (Skelling'as). LEU teatro pedagogiką studijuojantis Demin Zdanovič savo šarmu ir teatraliniais sugebėjimais stebino publiką ne tik savo poezijos skaitymo, bet ir teatralinio etiudo, kuris įvyko vakaro pabaigoje, metu. Etiude jam gelbėjo kurso kolegos.

Tylos poetų vedlys - TTVAM vizualinę komunikaciją studijuojantis šio renginio vedėjas ir organizatorius Lukas Kulikauskas. Jis suteikė galimybę publikai ne tik išgirsti gyvos, įvairios, individualios poezijos, bet kartu ir pamatyti jos autorius skaitant savo darbus.

Tylos poetai leido pub‘o svečiams ne tik klausytis savo poezijos, bet ir dalyvauti joje. Renginio tematika buvo daugiasluoksnė, todėl tiko ir patiko įvairių kategorijų žiūrovams. Svarbiausia renginio idėja buvo ta, kad autoriai turi patys atlikti savo kūrinius. Dabar galime laukti jau planuojamo Tylos poetų turo, tad nemačiusieji programos dar turės progą sudalyvauti netipiniame poezijos vakare.