Kalėdinės akcijos metu renkamos lėšos bus panaudotos socialinei ir psichologinei pagalbai tėvams ir jų vaikams Šeimų stiprinimo centre, taip pat SOS vaikų kaime globojamiems vaikams.

Statistika skelbia, kad Vilniaus mieste tik 16 proc. socialinės rizikos šeimų „atsistoja ant kojų“ ir nebegrįžta į socialinės rizikos šeimų sąrašus.

SOS vaikų kaimai siekia, kad būtų užtikrintos tiek SOS vaikų kaime globojamų, tiek Šeimų stiprinimo programoje dalyvaujančių, socialinės rizikos šeimose augančių vaikų teisės. Didžioji dauguma vaikų (net 72 %), kuriems buvo nustatyta globa, buvo paimti iš biologinių šeimų dėl to, kad tėvai netinkamai arba visiškai nesirūpino savo atžalomis, smurtavo. Į globą SOS vaikų kaime patenkantys vaikai yra patyrę traumas, todėl specialistams reikia daug dirbti padedant vaikams sustiprėti fizine ir dvasine prasme. Vaikų būklė rodo, kad Lietuvoje nėra pakankamai išvystytas socialinių paslaugų šeimai tinklas ir jų kokybė, trūksta vaikų dienos centrų bei šeimos stiprinimo paslaugų“, - sako Labdaros paramos fondo SOS vaikų kaimų draugijos Lietuvoje direktorius Audrius Natkevičius.

Kalėdiniame paramos prašymo vaizdo klipe, kuris bus rodomas per LRT televiziją , SOS vaikų kaimų vaikai išsakė savo svajones apie Kalėdas šeimos apsuptyje, dainavo savo mėgstamas dainas, karpė popierines girliandas, kuriomis puošė SOS vaikų kaime augančias eglutes. Be žmonių paramos socialinės rizikos šeimose augantys vaikai, kuriais rūpinasi SOS vaikų kaimai, nepatirs didžiojo šventės su šeima stebuklo, o laiku nesuteikta socialinė ir psichologinė pagalba jų šeimoms - yra tiesiausias kelias į institucinę šių šeimų ir vaikų priklausomybę: tėvams apribojama valdžia, vaikai paimami į globos namus ir taip šeimos nariai atskiriami vieni nuo kitų. Tikimės, kad Kalėdinės pramos prašymo vaizdo klipas pasieks žiūrovų širdis ir Lietuvos žmonės neliks abejingi vaikų likimui.

Remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis 2011 metais net 1,77 % ( t.y. 10.813) visų Lietuvos vaikų buvo nustatyta globa, o dar 3,6 % ( t.y. 22.075) vaikų gyveno socialinės rizikos šeimose. Per pastaruosius metus (nuo 2009 m.) daugėja vaikų, augančių vaikų globos institucijose, didelę jų dalį sudaro vaikai iki 3 m. amžiaus.
SOS vaikų kaimai siekia, kad kiekvienas vaikas turėtų galimybę augti ir vystytis rūpestingoje šeimos aplinkoje. Todėl Vilniuje veikia SOS vaikų kaimų Šeimų stiprinimo programoje dalyvauja apie 200 vaikų, o jų tėvams padedame stiprinti socialinius įgūdžius: šeimos biudžeto planavimo , priklausomybių atsikratymo, darbo paieškos, atsakingo elgesio su vaikais ir t.t.

SOS vaikų kaimai rūpinasi apie 300 vaikų. Daugiau nei 60 vaikų auga SOS vaikų kaimo šeimose Vilniuje, 27 jaunuoliai, globojami specialistų, gyvena SOS jaunimo namuose, arba naudojasi SOS vaikų kaimų specialistų teikiama pagalba, pradėdami savarankišką gyvenimą. SOS vaikų kaimai dar padeda virš 200 vaikų Šeimų stiprinimo ir vaikų dienos centre Vilniuje ir vaikų dienos centre Alytuje.