„Dėkoju LR Policijai už Šalčininkų raj. PK vadovo vyr. komisarą p. Sigitą Urboną, kuris vakar 2014-12-17 po 17 val., Vilniuje, kieme prie daugiabučio namo Savanorių pr. 52, ne tarnybos metu elgėsi ypatingai pavyzdingai-pilietiškai bei vyriškai.

Ponas Sigitas Urbonas drąsiai bei kultūringai neleido (kaip jis įtarė) girtam kitam vairuotojui tamsiu paros metu išvažiuoti iš įvykio vietos (girtas kt. vairuotojas už vairo manevruodamas lengvai atsirėmė į kitą automobilį kieme). Ponas S.Urbonas veikė operatyviai – iškvietė policiją ir tuo prevenciškai ir kompetentingai nesudarė galimybės girtam vairuotojui išvažiuoti į gatvę, kad jis nesukeltų ypatingai tikėtino pavojaus kelių transporto dalyvių bei pėsčiųjų atžvilgiu.

Esu šio įvykio liudininkas, atvažiavus p. S.Urbono iškviestai LR kelių policijai, Šalčininkų raj. PK vadovo vyr. komisaro p. Sigito Urbono sulaikytam asmeniui buvo konstatuotas vidutinio girtumo laipsnio (daugiau kaip 2 promilės girtumo laipsnis) ir atlikti atitinkami policijos veiksmai neteisėtai sėdusiam vairuotojui už vairo ir tamsiu paros metu galėjusiam sukelti sunkų autoįvykį. Dėkojame, kad LR Policija net tamsiu paros metu ir net ne darbo metu yra akyla, kompetentinga ir vyriška, pilietiška, o tuo kelia pasitikėjimą šitokiu poelgiu pilietišku Šalčininkų raj. PK vadovo vyr. komisaro p. Sigito Urbono poelgiu“.
 
Pakalbintas Šalčininkų r. PK viršininkas savo poelgio nesureikšmino ir teigė manąs, kad lygiai taip pat būtų pasielgęs kiekvienas policijos pareigūnas. „Matydamas visiškai girtą vairuotoją, negalėjau jam leisti išvažiuoti į gatves, taip rizikuojant sužaloti nekaltus žmones“, – sakė S. Urbonas.