Ieva, Škotija: „Šioje šalyje dauguma seka madas, nes rūbai yra tikrai pigūs. Škotės, nors ir būdamos stambesnės, visiškai dėl to nekompleksuoja ir dėvi net ir trumpiausias palaidinukes. Galbūt todėl, kad žmonės čia nėra linkę apkalbėti taip kaip Lietuvoje, tad jos gali sau leisti eksperimentuoti. Lietuvoje visos merginos yra vienodos, nes čia dažnai mada ateina vėliau nei užsienyje. Pavyzdžiui, kai buvau grįžusi į Lietuvą ir ruošėmės su draugėmis nueiti į klubą, aš apsirengiau kaip esu pratusi, o jos pareiškė, kad taip neisiu“.

Sandra, Lietuva: „Mano manymu, Lietuva yra iš tų šalių, kurioje stilių įvairovę yra gana sunku apibendrinti. Einant gatve galima pamatyti tiek užsilikusį „emo“ stilių, pankes, tiek ir merginas, vadinamas fyfutėmis. Žinoma, įvairovė labiausiai matoma Vilniuje. Čia yra daug merginų, kurios tikrai vaikosi madų ir ateina lyg ką tik nuo parduotuvių lentynų. Tačiau yra ir tų, kurios lieka ištikimos savo stiliui. Laisvalaikio metu yra tokių, kurios dėvi treningus ir ypač išpopuliarėjusius „cap‘us“ bei avi kedukus. Taip pat nemažai merginų, kurios laisvalaikiu demonstruoja puošnumą. Galbūt joms rūpi aplinkinių nuomonė, o gal jos paprasčiausiai siekia dėmesio. Na, o eidamos pasilinksminti, dažnai merginos supanašėja, nes stengiasi pritapti prie klubinės aplinkos: suknelės, siauri džinsai, timpės, tunikos ir panašiai. Manau, kad būtent klubuose nepamatysi unikalių, išsiskiriančių panelių“.

Simona, Anglija: „Aš pati, jei reikia kur nors greitai išbėgti, dažnai „šoku“ į sportinę aprangą arba vilkiu striukę, marškinukus arba megztuką, džinsus arba timpes. Patinka paprastas stilius – tai, kas yra patogu. Čia merginos atrodo įvairiai. Nemažai yra tokių, kurios gyvena tik naujausiomis madomis, o kitos atrodo kaip ką tik išlipusios iš lovos. Anglės nesistengia atrodyti gražiai, apsirengti kažką naujo, nors, žinoma, visur yra išimčių. Einant pasilinksminti galima išvysti visko. Pirmą kartą, kai apsilankiau naktiniame klube, likau „apakusi“. Vienos vos ne su vestuvinėmis suknelėmis, kitos atrodo tarsi merginos, propaguojančios laisvą elgesį“.

Irma, Lietuva: „Manau, yra didžiulis skirtumas tarp didžiųjų miestų ir provincijos. Mažuose miesteliuose merginos dažnai nesupranta, ką vilkėti vienokiu ar kitokiu metu. Pavyzdžiui, nesvarbu, kur eitų, labai išsipuošia. O štai didesniuose miestuose dauguma labiau pataiko. Laisvalaikiui renkasi paprastesnius rūbus. Kartais pasipuošia, o kartais ir treningus apsivelka. Dėl madų vaikymosi, manau, kad turbūt tai labiau aktualu mažuose miesteliuose, o mieste jos laisvesnės“.

Aurelija, Škotija: „Mano nuomone, lietuvės rengiasi kukliau, bet daug skoningiau ir stilingiau. Škotijoje pagrindinė apranga yra mini šortukai su tamprėmis ar be jų, trumpi marškinėliai ir aukštai surištas netvarkingas kuodas. Tokia mada vyrauja visus metus – nesvarbu, žiema ar vasara. Taip pat čia merginos nori parodyti kuo daugiau savęs, nepriklausomai nuo jų kūno sudėjimo. Pirmą kartą pamačius kaip škotės merginos eina „out“, mane ištiko šokas. Suknelės ar sijonai nieko nedengia, aukštakulniai tokie, kad net nepaeina. Taip jos dėmesio reikalauja. Žinoma, yra panelių, kurios moka gražiai apsirengti, bet tikrų škočių (tarp jų - DELFI), mano akimis žiūrint, yra mažokai“.