Skulptūroje pavaizduotas televizijos bokštas, tankas, rūpintojėlis. Taip pat parašyta – „Laisvė Lietuvai“. Ji pastatyta Santa Cruzo paplūdimyje Kalifornijoje.

„Ši smėlio skulptūra skirta įamžinti įvykius Lietuvoje prieš 25-erius metus. Lietuva deklaravo savo nepriklausomybę, bet įsiveržė sovietų kariai. Šią dieną (sausio 13-ąją – DELFI) beginkliai civiliai gynė pagrindinius valdžios pastatus ir TV/radijo bokštą nuo karių ir tankų. Buvo daug sužeistųjų, 14 žmonių mirė. Po kelių mėnesių, didžioji pasaulio dalis pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Mano šeima kilusi iš Lietuvos, todėl norėjau pagerbti tuos, kurie pasiaukojo dėl laisvės“, – rašė Billas Lewisas.

Komentaruose po Lietuvai skirtu įrašu jis nurodė, kad skulptūra nuotraukoje yra pagaminta tik iš smėlio ir sūraus vandens. Naudoti įrankiai jai pastatyti – įprasti, skirti kiemo darbams: kastuvas, grėblys, kibirai, purkštuvas, mentelės, šepečiai.

„Kadangi neradau tinkamo dydžio, aš taip pat pagaminau Lietuvos vėliavą. Amerikos vėliava yra ten, nes tai buvo padaryta Amerikoje, ir Amerika palaiko Lietuvos laisvę“, – rašoma feisbuke.

Mygtuką patinka prie nuotraukos paspaudė daugiau nei 1,6 tūkst. žmonių – tarp jų, žinoma, labai daug lietuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)