Pasigenda Lietuvos „Alfa Romeo“ klubo aktyvumo

Savaitgalį Panevėžyje, vienoje vietoje, buvo galima išvysti kaip niekada daug „Alfa Romeo“ automobilių. Kasmetinį „Alfaturą“ čia surengė Panevėžio „Alfa Romeo“ klubas. Panevėžiečiai jau kurį laiką renginius organizuoja atsiriboję nuo Lietuvos „Alfa Romeo“ klubo. Motyvas vienas – Lietuvos „Alfa Romeo“ klubas savo renginių nerengia, o tiesiog vyksta į kaimyninėje Latvijoje vykstančias šių automobilių gerbėjų šventes.

Merginos skriejo kabrioletu

Itin dideliu aktyvumu pasižymintis Panevėžio klubas šių metų „Alfaturo“ dalyvius pakvietė susitikti prie prekybos ir pramogų centro „Babilonas“. Vėliau visa automobilių kolona pajudėjo į greta „Ekrano“ marių esančią asfaltuotą aikštelę. Čia itališkų automobilių gerbėjų laukė slalomo trasa, kurioje savo jėgas išbandė per dvidešimt vairuotojų.

Negreita, tačiau apgaulinga ir siaura. Taip galima apibūdinti trasos konfigūraciją. Beje, slalomo rungtyje staigmena laukė merginų. Visos norinčios trasą galėjo įveikti „Alfa Romeo Spider“ kabrioletu.

Merginoms buvo suformuota ir atskira klasė, kurioje geriausią rezultatą parodė Vitalija. Nepanorusi važiuoti „Spider“, mergina trasą įveikė jai gerai pažįstamu „Alfa Romeo 155“ modeliu. Antrą vietą užėmė Rimantė, išbandžiusi „Spider“ galimybes. Trečią vietą iškovojo dar viena kabrioleto pilotė -bandytoja - Rūta.

Bendroje įskaitoje greičiausias buvo Marius su „Alfa Romeo 155“. Beje, tuo pačiu automobiliu moterų klasėje triumfavo ir jo mergina Vitalija. Belieka pasidžiaugti tokios sportiškos poros pasiekimais. Antroje vietoje liko „166“ modelį vairavęs Andrius Antanaitis, o trečias liko Justas su „Alfa Romeo 156“.

Orientacinis ralis vedė į sodybą

Po dvi valandas trukusios slalomo rungties dalyviai pasuko sodybos link, kur laukė vakaronė. Tačiau renginio organizatoriai kelią į sodybą apsunkino. Maršrutas buvo paįvairintas orientaciniu raliu. Kiekvienas dalyvis gavo kelio knygą, kurioje buvo užšifruotas kelias į vakarėlio vietą. Taip pat kartu su kelio knyga „Alfa Romeo“ gerbėjams buvo duoti ir du lapai su nuotraukomis, kuriose pavaizduoti įvairūs Panevėžio miesto ir rajono objektai. Važiuodami nustatytu maršrutu kone 10 ekipažų turėjo ieškoti reikalingų objektų ir prie jų įsiamžinti. Už šią rungtį vakare taip pat buvo įteikti apdovanojimai.

Geriausiai orientaciniame ralyje pasirodė Andriaus ir Justės duetas, važiavęs „Alfa Romeo 166“ automobiliu. Beje, tai buvo jau antrasis Andriaus apdovanojimas šių metų „Alfature“. Antroji vieta atiteko Antano ir Ritos tandemui, važiavusiam „Alfa Romeo 156 Crosswagon“ modeliu. Trečiąją vietą iškovojo „Alfa Romeo 159“ ekipažas.

Šventė danielių draugijoje

Galiausiai visiems ekipažams atvykus į vakarėlio vietą buvo surengti iškilmingi apdovanojimai, organizatoriai dalijo taures, medalius ir diplomus. „Alfa Romeo“ Panevėžio klubas renginio kulminacijai pasirinko sodybą „Žabynė“, kurios pašonėje gyvena daugiau nei dešimt danielių, tad neabejingi gyvūnijai klubo nariai turėjo kur paganyti akis. Vėliau klubo nariai pramogavo baseine, leidosi lynu virš kūdros ir dalijosi per dieną patirtais įspūdžiais.