DELFI susisiekus su panašias į A. Kuzmickaites kepures siuvančia vilniete siuvėja Oksana Bražiūnienė, moteris teigė, kad tai ne ji sugalvojusi tokias kepures. „Kas antra mano klientė atsiunčia nuotraukas, kuriose pavaizduotos A. Kuzmickaitės kepurės su drugeliais. Aš atsisakau pasiūti tokias pat. Tikrai nekopijuoju A. Kuzmickaitės, o drugelis lieka drugeliu. Drugelio kitokio tu nesugalvosi. Klientėms nesvarbu, kad kepurė nebus identiška. Jos tiesiog nori kepurės su drugeliais“, - kalbėjo Oksana, kurios siūtų kepurių kaina prasideda nuo 50 litų.

Moteris pasakojo sulaukianti laiškų su nuotraukomis, kuriose pavaizduota dizainerės Indrės Kvedarienės kepurės, papuoštos angelais. „Kur kas dažniau gaunu laiškų su nuotraukomis, kur lietuvių dizainerių darbai, o ne užsienio“, - kalbėjo pašnekovė.

„Mano pasiūtos kepurės keliauja ne į sostinę. Vilnietės, norinčios atrodyti originaliai, perka dizainerių kūrinius. Mano klientės sako, kad joms nesvarbu, ar tai bus Kuzmickaitės darbas, ar mano siūta kepurė. Joms svarbiausia, kad galvos apdangalas būtų puoštas drugeliu. Dažniausiai galvos apdangalas keliauja į provinciją, kur moterys negali už kepurę mokėti 150 litų. Vilnietės labai retai prašo kopijuoti, geriau nusiperka vieną daiktą“, - DELFI kalbėjo moteris.

A. Kuzmickaitė: tai tik laiko klausimas, kiek jos dar darys tuos drugelius

DELFI susisiekus su A. Kuzmickaitė, drabužių kūrėja teigė, kad šie dalykai jai nėra naujiena. „Žinau, kad mano darbai yra kopijuojami. Kadangi mano kurtas drugelis jau yra patentuotas, tai, ką jos daro, yra neteisėta. Aš turiu pagrindą kreiptis į teismą, tiesiog dar svarstau, ar tai darysiu. Visuomenė palaiko tokius plagiatorius, jų nuomone tarsi aš neteisėtai noriu pasisavinti drugelį. Aš tiesiog darau tai, kas man yra gražu, o žmonės, jei jiems patinka, perka. Kiek man teko matyti nuotraukų, labai matosi, kur buvo bandyta kopijuoti. Stebiu šį procesą, taip pat yra teisininkai, kurie dirba šia linkme. Tai tik laiko klausimas, kiek jos dar darys tuos drugelius“, - DELFI kalbėjo žinoma dizainerė.

Pasiteiravus, kodėl drabužiai, puošti drugeliais, sulaukė didelio pasisekimo ir yra kopijuojami, A. Kuzmickaitė teigė, kad žmonės drugelis tiesiog yra gražus. „Niekas neverčia žmonių rinktis drugelio. Tiesiog pataikiau panaudodama drugelio motyvą“, - pokalbį baigė pašnekovė.

DELFI nuotraukų galerijoje - kepurės, dekoruotos drugeliais, iš skelbimų portalų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)