Bet kalbėsime ne šiaip apie kates, o apie katinėlį Evuką. Jo istorijos pradžia liūdna. Laukinukas bailiukas, gimęs Verkių g., Vilniuje, būdamas vos 4 mėn., susilaužė koją. Teko vargšą gaudyti, „taisyti“ lūžį. Operacija nepavyko - buvo pažeistas letenos nervas, katinėlis kentė stiprius skausmus, turėjo tokios patirties, kurios nelinkėtum net baisiausiam priešui. Toliau Evuko istoriją likimas pradėjo spalvinti vaivorykštės spalvomis: laikinoje globoje pas savanorę jis atsigavo, kas neįtikėtina, kojytės funkcijos atsistatė (dabar nė nematyti, kad kada nors būta lūžių!).

Prisikentėjęs Evukas ilgą laiką buvo užsisklendęs savyje, jautė stresą, liūdėjo, nenorėjo bendrauti nei su žmogumi, nei su kitais gyvūnais. Bet laikas gydo visas mažos širdutės dideles žaizdas. Ir pagaliau šiandien mes galime dairytis namų!

„Evas“, „Evukas“, „Evis“, „Efka“ - jam patinka visaip, svarbu švelniai ir su šypsena. Katinėlis sutaria su kitais gyvūnais, noriai bendrauja su taikiais katinais, išdykauja ir žaidžia kitų gyvūnų būryje. Prie žmogaus prieina mažyčiais žingsneliais, linkęs pasirinkti vieną narį šeimoje, kuriuo labiausiai pasitikės. Evukas dar vis nemoka būti patikliu, drąsiu katinu, bet visa širdimi trokšta pasikeisti. Savarankiškas, gudrus, dar labai vaikiškas: užmiršta, kad moka bijoti, gintis ir pradeda trintis apie kojas, prašydamas glostymų. Evuko mėgstamiausias patiekalas - vištiena.

Evis ypatingas. Jei esi kantrus, supratingas ir priimsi gyvūną tokį, koks jis yra (t.y. nereikalausi kepti rytais kiaušinienės, neprašysi eiti „į vietą“, neimsi jo į rankas, kai šis nenori ir pan.), po kurio laiko Evis taps brangiausiu augintiniu visame pasaulyje. O sieloje ramybė ir tas mažas stebuklas atsiras jau tada, kai tik nuspręsi padovanoti jam namus, kurių Evukas labai laukia. Katinėlis kastruotas, tvarkingas, jam ~9 mėnesiai amžiaus.

Prireikus galėtume ieškoti transporto ir į kitus miestus. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.