O šlapias katinas - vaizdas labai graudus. Bėda ta, kad Vingio parko pilkis tikrai buvo naminis, ir jis dar nesupranta, kad reikia tapti kitokiu, nors namų nebėra. Reikia būti įžūliu, bet mokėti laiku sprukti, reikia sugebėti rasti gerą užuoveją, kurios dar nerado kiti, ir pirma paėsti, o paskui gal su žmogum ir pabendrauti. Ne, jam geriau pirma pabendrauti! Kol buvo ruošiamas vietinei katinijai maistelis, jis, šmakšt, palindo po skėčiu, pasislėpė nuo lietaus ir kantriai laukė: gal dar paglostys, o paskui kartu su skėčiu paims ir jį...

Šeimininkai ar išmetė, ar pametė, neaišku, bet aišku viena - smarkių, bet atsargių parko katinų kompanijoje Pilkis jaučiasi nesavas. Atsirado šį pavasarį. Iškart krito į akis dėl savo ramumo ir inteligentiškumo. Parko katinai sterilizuoti, kad nesidaugintų, prižiūrimi šėrėjų, kad nereiktų vagiliauti, bet kur ten, jei visi teritorijoje sutvarkyti, kas nors tai vieną, tai kitą naminuką primes.

Pilkutis - geras katinas. Labai norėtume, kad jis gautų antrą šansą, kad nebereiktų jam vienišam stypinėti po parką, rankiotis erkių ir klausiamai žiūrėti į akis praeinantiems žmonėms, kurie paprastai sako „gaila, turiu vieną, o tai tikrai paimčiau“ arba „o, siaube, žiūrėk, gal jis koks pasiutęs, kad nebijo?“. Bet kokiu atveju sako ne tą, ko jis norėtų: „kis kis kis, eime su manim namo...“.

Jei jūs - tas Pilkio svajonių žmogus, jei rimtai norite suteikti jam namus, paskambinkite tel. 8 686 90296, galėsite susitarti, kada jis bus paimtas iš parko teritorijos.

Tiesa, Pilkis kol kas nekastruotas, nes nėra net laikinos globos perlaikymui po operacijos - visi globėjai ir prieglaudos perkrauti. Tačiau šitas klausimas tikrai gali būti išspręstas, jei tik bus rimti ketinimai.