Iš gausybės kiemo pūkuotųjų gyventojų buvo likusios vos kelios nesterilizuotos katytės. Aišku, įvyko tai, ko ir reikėjo tikėtis: netrukus mažos pūkuotos galvelės su pilnomis išgąsčio akutėmis atslinko paskui savo mamą į didžiųjų kačių šeryklėlę. Ten mažyliai ir pasiliko, įsisukę į krūmus, tarsi norėdami būti nematomi, bet vis tiek nuolat užkabindami kažkieno žvilgsnį.

Nei ramybės, nei tvarkos: žmonės nepatenkinti, kad „dar kačių priviso“, o ir tarp suaugusių gentainių paguodos nerado. Katinai nuolat erzindavo, „traukdavo per dantį“ kaip ir turi būti! O kartą, sumanęs pasislėpti nuo tokių patyčių, vienas mažylis atsidūrė vidury gatvės, nes slėptuvei pasirinko automobilio kapotą, kur sumąstė nusnausti, o automobiliui pradėjus važiuoti, susigrizbo, kad reikia šokti lauk, nes geruoju nekvepia (vėliau vos rado kelią atgal į šeryklėlę...).

Abu kačiukai šiuo metu jau saugūs, „Naminukų“ globoje. Baikštučiai, bet smalsučiai, maždaug 2 mėn. ir beprotiškai gražūs – katytė (rainoji pūkuotukė) ir katinėlis (baltas su rainu). Abu kol kas pažinę tik gatvę ir metalinį narvą. Norėtųsi jiems pažadėti, kad gyvenime jų laukia tikrai kažkas geresnio!

Jei galite padovanoti vienam iš jų namus, skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius) (jei negalime atsiliepti, parašykite žinutę).