Prognozės tąkart nebuvo džiuginančios, juolab, kad trauma jau kelių dienų senumo. Nuskambėjo verdiktas – kojos amputacija. Ką vargšė katytė turėjo iškęsti tas kelias dienas, viena kaip pirštas, gulinti purvinoje šalikelėje, merkiama smarkaus lietaus ir toliau gąsdinama pro šalį lekiančių automobilių ir prabėgančių šunų, tikriausiai pasakoti nereikia.

Triksės – tokį vardą gavo katytė – laukė operacija, ilgas gijimas ir gyvenimas narvelyje, laikinai apribojant judėjimą. Bet tikriausiai Triksė – optimistė iš prigimties. Nes vos tik pabudusi po operacijos veterinarijos klinikoje ir dar prijungta prie lašinės, katytė jau murkė, šaukėsi žmogaus ir labai norėjo būti glaudžiama ir glostoma. Triksė tikrai auginta namuose, ji naminė katytė.

Šiandien Triksytė jau puikiai prisitaikiusi gyvenimui trimis kojomis. Bėgioja ne prasčiau nei keturkojai, smagiai žaidžia, visiškai nesiskundžia apetitu ir dievina žmogaus draugiją.

Perduodame tai, ką ji nori pasakyti savo naujiesiems šeimininkams:

„Mane vadina Trikse. Tikriausiai jums įdomu - kodėl? Ogi todėl, kad šiandien aš striksiu ir bėgioju tik ant trijų kojyčių. Žinau, žinau, sakysite: „oi bėda, oi vargas tokiai katei“! Anokia čia bėda! Ir visiškai jokio vargo. Aš pati jau ir pamiršti spėjau, kad kažkada laksčiau keturiomis... O ir jums nuo to tik geriau, darbo mažiau – padelius kutenti reiks tik trims kojytėms.

Aš labai laukiu žmogaus, kuris mane pamils. O aš jam murksiu, kalbėsiu, viską papasakosiu: kaip gyvenau ankščiau ir kaip norėčiau gyventi dabar... Kiek vargelio iškenčiau, kol savąjį žmogų atradau. Ei, šeimininkai, kur jūs?! Aš jūsų ieškau ir laukiu! Labai, labai..“.

Katytei maždaug du metukai, ji sterilizuota, skiepyta ir labai gero charakterio. Triksė labai myli žmogų ir nori bendrauti. Tai tobula katė trimis kojomis.

Jeigu rimtai nusprendėte priimti trikojukę Triksę į savo namus, skambinkite tel.nr. 8 698 13734 (Kaunas)