Visi siekia būti pirmi, net ir beglobiai gyvūnai, kurių atvyksta aplankyti svečiai, net ir jie dažnai konkuruoja dėl dėmesio, kišdami pro grotas savo letenas, kuris pirmesnis pasisveikins, kurį pirmesnį pasiims ant rankų, kuris pirmesnis iškeliaus namo...

Bet šeimininkų paieška – ne varžybos, tai tarsi aplinkybės, kurios visai nepriklauso nei nuo tariamų gyvūno pasiekimų, nei nuo noro, nei nuo pastangų būti geram. Todėl štai ir likimo ironija – katinėlis, kuris iš visos vados buvo pats švelniausias, drąsiausias ir labiausiai mėgstantis bendrauti su žmogumi, vis dar be namų! Jo vardas Dynas, bet sutiktų būti ir pervadintas, nes atsiliepia į bet kokį vardą, jei tik kviečia žmogus, vadinasi, reikalas rimtas – reikia ateiti.

Trijų kačiukų vada buvo rasta Lazdynų mikrorajone dar tada, kai buvo vos kelių savaičių amžiaus. Jie buvo palikti motinos. Vienam iš mažylių pikta varna nutraukė dalį galinės kojos, ir moteris, išgirdusi baisų mažo kačiuko klyksmą, išbėgo į kiemą ir pradėjo skambinti gyvūnų globos organizacijoms su prašymu gelbėti. Kačiukai pakliuvo į „Naminukų“ globą.

Ir štai mūsų visų nustebimui pirmasis į naujus namus iškeliavo kačiukas, kuriam, manėme, bus sunkiausia rasti šeimininkus – mažylis be dalies galinės kojos. Sekantis išvyko pūkuotasis brolis, o Dynas liko laukti. Ir laukia jis iki šiol.

Dabar Dynui maždaug 5 mėnesiai, jis sveikas, tvarkingas, skiepytas, judrus, draugiškas su kitais gyvūnais paaugliukas, kuris sugeba pavergti visų širdis, kas su juo susipažįsta. Rodos, tokiam nuostabiam katinėliui namai turėtų būti ranka pasiekiami, bet...

Ar žvaigždės neteisingai išsidėsčiusios, ar teisingi šeimininkai jo dar nepamatė, bet laukiam. Kartais kantriai, kartais nekantriai. Laukiam. Jei galite puikiausiajam Dynui padovanoti namus, skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius) (jei negalime atsiliepti, parašykite žinutę).