Vos išgirdę šią istoriją, puolėme ieškoti katytei laikinos globos, tačiau kai gyvūnas pagalbos laukia gatvėje, visada yra tikimybė tiesiog nespėti. Ir šįkart įvyko būtent taip: visai atsitiktinai sužinojome, kad mažylę kažkas sugalvojo „išgelbėti“ nunešę į sanitarinę tarnybą, kur tikimybė išgyventi mažai, sužeistai katytei turbūt lygi vos vienam procentui.

Misu teko skubiai gelbėti jau ne iš lauko, o iš vietos, kuri atrodo dar pavojingesnė nei gatvė. Globos šiai katytei vis dar ieškome, tačiau ji negalėjo likti „Grindoje“ ir laukti, kol atsiras jos išgelbėtojas, tad laikinai apgyvendinome ją veterinarinės klinikos stacionare. Finansiniu požiūriu tai didžiulė prabanga, kurios neturėtume sau leisti, tačiau būna situacijų, kai norint išgelbėti gyvybę kitos išeities tiesiog nėra.

Jau pirmąją dieną veterinarinėje klinikoje Misu buvo atliktas maro testas (jis buvo neigiamas) ir padarytas rentgenas, kuris parodė kojytės lūžį... Tam, kad Misu galėtų gyventi be skausmo ir vaikščioti nešlubuodama, jai skubiai reikalinga klubo galvutės šalinimo operacija, kurios numatoma kaina yra 350-400 Lt. Taip pat kiekviena diena, praleista stacionare, kainuoja po 10 Lt.

Kaip visada sunkiose situacijose kreipiamės į jus, nes tik jūs tampate didžiausiais mūsų pagalbininkais ir viltimi viską padaryti gerai ir iki galo, dėl jų... Tų mažų gatvės nelaimėlių, kuriuos kažkas neatsakingai išmetė ir paliko kitiems arba... Niekam.

Ieškome katytei Misu laikinos globos (po operacijos, gijimo laikotarpiu), tik taip sumažintume virusų tikimybę, kurie pilnuose gyvūnų stacionaruose tik ir tyko kokio nusilpusio imuniteto. Globėjus aprūpintume visomis priežiūros priemonėmis, patys pasirūpintume transportavimu iki veterinarų, kai tik prireiktų.

Jei tik galite suteikti Misu laikiną globą, skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius)!

Taip pat būsime be galo dėkingi, jei prisidėsite prie Misu operacijos ir stacionaro išlaidų, nes organizacijai, negaunančiai jokių pastovių pajamų, tokie atvejai ypač skausmingi finansine prasme. Galėdami nors po truputį prisidėti prie Misu gydymo, paaukoti galite į „Naminukų“ sąskaitą.