Vietinės kačių maitintojos pastebėjo, kad buvęs judrus, stiprus ir draugiškas katinas sunegalavo – pradėjo gulinėti tiesiog ant šaltos žemės, po balkonu, nustojo valgyti, kažkas pastebėjo, kad sužalota katinėlio koja (mat kiek bestatė dėžių – šiltadėžių, guoliukų, viskas negailestingai išspardoma, išmetama...).

Į įvykio vietą teko važiuoti kelis kartus. Sužalotas gyvūnas pasidarė bailus, neprisileido mūsų. Sniegas, lietus, šaltis ir tamsa situaciją komplikavo, o laukti negalėjome ir nenorėjome, kai jis atsistojęs „parodė“, kas jam negerai. Vaizdas buvo tragiškas, šiurpas ėjo per kūną! Dešinė galinė letena atrodė kaip koks maišas, pripildytas netaisyklingos formos smulkių figūrėlių. Sunkiai iškeldamas sutraiškytą leteną, katinėlis negalėjo normaliai judėti, griuvo į balą, nerangiai lindo slėptis po automobiliais. Kaip gi jam norėjosi padėti!

Važiavome kelis kartus ir pagauti Sumo pavyko tik su graibštu. Sučiuptas jis nesipriešino, o vežamas į gydyklą snūstelėjo. Ačiū gydyklai už leidimą pastatyti papildomą narvą stacionare. Toks ligoniukas laukti negali!

Gydykloje gyvūnėlis atsipalaidavo, paglostėme jį, šilumoje vargšiukas atrodė laimingas ir ramus. Rentgeno rezultatai šokiravo: skeveldrinis lūžis, t.y. koja visiškai sutraiškyta, sveika tik pati galūnė. (ir tokios būklės katinėlis kankinosi maždaug savaitę!).

Kaip sudėti dėlionę iš suknežintų kaulų gabalėlių? Ar tai pavyks padaryti? Ar tiesiog koją reiktų amputuoti? Tarėmės su traumatologais, svarstėme, kokie šansai. Priimtas sprendimas operuoti, nepaisant to, kad operacija be galo brangi. Jei yra šansų išgelbėti koją, verta bandyti, visada verta.

Laukia labai sudėtinga operacija, gydytojams – tikras iššūkis. Ir tik po mėnesio bus aišku, ar pavyko. Plokštelės, vielutės, štiftai, gipsas, ilgas gydymas ir viltis, kad Sumo galės vaikščioti ant visų keturių letenėlių. Sumo – nuostabus Siamo mišrūnas. Milžiniškas gerietis – mielas, švelnus, dar jaunas katinukas, jam iki 4 m. amžiaus. Stacionare mielai susipažino su kambariokais, nešnypštė ir nerodė jokių pykčių – iškėlęs uodegą straksėjo ant trijų ir sveikinosi.

Mažytės apvalios tamsiai mėlynos akutės kaip mat sužibo, vos tik pradėjome glostyti ir raminti, kad dabar jis jau saugus ir nebegrįš atgal į gatvę. Šiuo metu Sumo gauna vaistus nuo skausmo ir laukia operacijos. Didžiulė laimė, kad pavyko jį pagauti ir išvaduoti iš nepakeliamų skausmų.

Kviečiame visus gerus žmones prisidėti prie Sumo operacijos ir gydymo. Vien tik operacija be vaistų, kastracijos, stacionaro kainuos mažiausiai 800 Lt, o bendra suma tikriausiai tikrai sieks ir 1000 Lt. Po operacijos bus reikalinga laikina globa.

Jei ir toliau taip intensyviai gelbėsime ir visus vargšus talpinsime į stacionarus mėnesiams, netrukus sąskaitoje ir vėl liks „pasikorusi pelė“. Visiems geriems žmonėms dėkojame už gerumą ir pagalbą. Mūsų kontaktai – tel.nr. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.