Nuvažiavusios į vietą pakraupome: iš dėžutės pakviestas iššliaužė šlapias kaltūno kamuoliukas, gailiai kniaukė ir mažyčiais žingsniukais artinosi lyg be gyvybės. Visas kūnas dėl plūstančių iš burnytės pūlių susisukęs į „vailoką“, akys įkritusios nuo dehidratacijos, vienos akies net nesimato - ji arba sužalota, arba ligos pažeista (pūpso tik sutinę bordiniai kraujingi treti vokai), iš jos taip pat veržiasi ūpėmis pūliai, katinukas sustėręs nuo šalčio sunkiai kvėpavo.

Paliestas murkė, trynėsi, trepsėjo letenėlėm, norėjo priglusti prie žmogaus. Labai apsidžiaugėme, kad katinėlis leidžiasi į rankas. Panašu, kad Sezamui (dabar jo toks vardas) pūlinga angina, akivaizdu, kad jis badauja ar pusbadžiu gyvena jau apie savaitę - dvi. Sunkiai juda, nes ilgas kailis susisukęs į kaltūnus - nuo pasmakrės iki pažastų tiek sulipę plaukai, kad jų be skustuvo nenukabinsi nuo odos. Akytė pažeista, bet ragena yra, todėl tikimės ją išsaugoti. Sezamas kastruotas pagal PSP (pagauk-sterilizuok-paleisk) programą - pakirpta jo ausytė. Neaišku, kaip jis atsirado šiame kieme, nes vietos beglobių maitintojos jį mato pirmą kartą. Susiradęs kažkokią dėžutę jis prie namo glaudėsi dvi dienas.

Sezamui bus reikalingas ilgas gydymas, vėliau, kai jau sustiprės, reikės narkozės ir kirpti tuos nelemtus kaltūnus. Kol kas laikome kumščius, kad tik vargšas pasveiktų - pradėtų normaliai valgyti, priaugti svorio. Jo būklė išties prasta, bet šilumoje, gaudamas tinkamą gydymą turėtų pasveikti, jei vidaus organai nebus pažeisti dėl badavimo. Kai jį kėlėme ant rankų, baisu buvo, kad nesulūžtų... Kiek atkutęs, paglostytas ir padrąsintas, atgavo kvapą ir tikriausiai vieną akimirką užuodė maistą... Reikėjo matyti, kaip jis stvėrė ryti konservus, lakti vandenį, nežinojo, ką čia pirmiau daryti ir dairėsi kaip išprotėjęs, bijojo, kad niekas neatimtų, neužgautų.

Sezamas tikrai buvęs naminis katinuklas tik nežinia, dėl kokių priežasčių atsirado gatvėje. Murkia, burkia, tikras draugas, labai skaudu į jį tokį kenčiantį žiūrėti. Jei pasiseks jį išgydyti, bus žavus, pūkuotas katinas meilūnas. Sezamui maždaug 3-5 m.

Kol kas Sezamas glaudžiasi rūsyje. Ten jis gali būti tik tol, kol kaimynams neužklius, ir jei Sezamas ten tupės tykiai. Bet rūsys savaitei - ne išeitis. Reikalinga ilgalaikė globa iki padovanojimo namuose. Kaip gi mes jį paleisime, jei tas kiemas - net ne jo namai, o jei seksis gyti, skiepai - ne anksčiau nei po kelių mėnesių! Išgąsdintas vietinių katinų bijo prie dubens prieiti, neaišku, ar apskritai moka gatvėje išgyventi.

Sezamas daug prisikentėjo. Nori valgyti, bet dėl skausmo negali, nori bėgti, bet nėra jėgų ir to neleidžia padaryti tragiškai susivėlęs kailis. Baisu pagalvoti, kas vyksta minusinėje temperatūroje, kai visos išskyros tiesiog užšąla ant snukučio, suformuodamos skausmingus šašus, kuriuos gyvūnas nusiplėšia su visa oda... Laimei, jau saugus, mylimas ir gydomas. Sezamai, sveik greičiau!

Ieškome Sezamui laikinos globos iki padovanojimo ir labai prašome paramos jo gydymui ir išlaikymui. Būsime dėkingi už bet kokią paramą. 

Norėdami pagelbėti, skambinkite, rašykite - tel. 861558898, 868973782, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“). Ačiū!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)