Iš savo slėptuvės po automobiliais atitipena maža apie 3 – 4 mėn. liesutė kaip sliekas rainiukė. Kaip ji pakliuvo į tą požeminį garažą? Viena aišku – vėl kažkas aplaidžiai ar neišmanydamas nesterilizavo savo katės, vėl ji atsivedė kačiukų, kurių dalia būti pasmerktaisiais tarp miesto mūrų. Nežinia, kiek dienų mūriniam požemyje slapstėsi katytė, mėgino pasigaut kokį gyvį, kol galų gale alkis nugalėjo didžiulę žmogaus baimę, ir ji pasiryžo.

Kito pasirinkimo ši mažylė nebeturėjo, nes tam dideliam požeminiam mūro statiny jos laukė arba mirtis iš bado, nes nė mažiausios pelytės ten rasti nėra jokių šansų, arba mirtis po automobilio ratais. Rasti išėjimo iš painaus požeminio garažo ji aiškiai nepajėgė, nes buvo jau liesutė ir nusilpusi, bet jei ir būtų radusi, jos lauktų tik tuščia mūrinių namų gatvė su užrakintomis koduotomis durimis.

Ir nors vienintelio žmogaus, išgirdusio tylų pagalbos šauksmą, namie jau daug priglaustų gyvūnų, jam net nekilo mintis praeiti pro šalį. Čiupo tą liesutį purviną kūnelį į glėbį ir vežė į veterinarijos kliniką. Veterinarai apčiuopė absoliučiai tuščią žarnyną, vadinasi, badavo ji jau ne pirmą dieną, tik pilvelis buvo išsipūtęs dėl kirmėlių. Atrodė, kad tuo viskas ir baigsis, tačiau palaikius ją klinikoje porą dienų, katytei ėmė stipriai varvėti nosytė, ir gydytojas nustatė rinotracheitą.

Žodžiu, ir toliau mažylė, pavadinta Kruopa, laikoma klinikoje, kur leidžiami antibiotikai, imunitetą stiprinantys vaistai. Kruopa – labai jauki, rami, drovi ir dar nelabai nepasitikinti tais, kurie ją gelbsti, nes leidžiami vaistai skaudūs. Visa ši gelbėjimo operacija kainuoja, o gydymas dar nebaigtas...

Žmogus nepraėjo pro šalį, padėjo mažam nuskriaustam padarėliui, išgelbėjo jį nuo alkanos mirties ar automobilio, nebūkite abejingi ir jūs – padėkite mažajai Kruopai pasveikti. Kreipiamės į jus pagalbos, nes Kruopą išgelbėjęs žmogus nebeturi lėšų toliau gydyti mažylės.

Mielieji, nelikite abejingi Kruopytei, prisidėkite prie jos gyvybės išgelbėjimo. Tik jūsų dėka galime padėti mūsų mažiesiems, paskatinti žmones padėti gyvūnams, kad jie nenusisuktų, išgirdę tylų miaukimą. Juk kartu mes galime viską. Todėl jei galite paremti Kruopytės gydymą, galite pervesti lėšas į mūsų sąskaitą, paskirtyje nurodydami „Kruopytės gydymui“, VšĮ „Beglobis“.

Pasiteirauti apie Kruopytės sveikatą galite tel.nr. 861825366.