Ramiai uostinėja aplinkui, pasiūlius nusifotografuoti, papozuoja, tarsi būtų koks fotomodelis. Tai be galo mielas šuo, puikiai besiorientuojantis aplinkoje, jaučiantis kiekvieną tavo krustelėjimą, žingsnį ir netgi atrodo kvėpavimą... Ne kiekvienas supranta, kad Pluto akelės – nematančios.

Taip, jis aklas, ne nuo senatvės, o dėl neretai pasitaikančios šunims ligos – glaukomos (todėl jo akys spindi žaliai). Šiaip Plutas yra jaunas stiprus šuo. Aklumas jam netrukdo gyventi, o kas svarbiausia, nesukelia diskomforto žmogui. Juk gyvūnai visai kitaip reaguoja į tai, kad nemato ar negirdi, jie naudojasi kitomis juslėmis ir neliūdi, todėl jų nereikia kažkaip ypatingai gailėti, juos reikia... tiesiog mylėti.

Dėl Pluto skambinkite Ilonai tel. 8 600 39 525, rašykite el.p. ilona@sos-gyvunai.lt. Jis skiepytas. Šiuo metu gyvena „SOS gyvūnų“ prieglaudoje Minsko pl. 33a Vilniuje, bet prieš atvykdami geriau susitarkite. Jei negalite jo paimti visam laikui, Plutas bus dėkingas ir už ilgesnius pasivaikščiojimus, skiriamą laiką, turint prieglaudoje apie 100 šunų, savanoriams tenka dėmesį labai išdalinti, o juk kiekvienas šunelis nori būti išglostytas ir pagirtas.