Nelaimė nutiko vasario 21 d., kai merginoms buvo pranešta apie vieną iš būrio sužalotą šunytę. Atvažiavusios į nelaimės vietą savanorės buvo šokiruotos...Vargšė Beisė pūsnyje, apsnigta ir sušalusi drebėjo visu kūnu, negalėdama nei atsisėsti, nei prigulti - plėštinės kruvinos žaizdos dengė visą užpakalinę kalytės kūno dalį. Vargšė pritūpia priekinėmis letenomis kruviname sniege, o užpakalinės dalies negali padėti ant žemės dėl nepakeliamo skausmo. Buvusi baikšti, neprisileidžianti, labai vikri ir energinga, dabar Beisė žvelgė į akis einančioms artyn merginoms lyg nujausdama pagalbą nuleido tyliai galvą ir leidosi paimama ant rankų.  

Nedelsiant, nieko negalvojus skubėta pas gydytojus. Konstatuoti daugybiniai plėštiniai nugaros, šlaunų, pilvo, uodegos pažeidimai. Beisė tragiškai sukandžiota. Kalytė karščiuoja, prasidėjo stiprus uždegimas. Dabar viską darome, kad tik ji išgyventų: prileista krūva nuskausminamųjų, antibiotikų, imunostimuliatorių, sutvarkytos žaizdos, statomos lašelinės.  

Norime išgelbėti nelaimingąją Beisę, tačiau be Jūsų visų pagalbos to tikrai nepadarysime. Šiuo metu vargšė šunytė stacionare. Geriausia, jei ji ten pabus bent 4-7 dienas. Jei ji nepasiduos ir pradės sveikti, labai reikės laikinos globos, kur būtų sausa ir švaru. Labai bijome kažką planuoti, kai jos tokia būklė.   

Būsime dėkingi už paramą sužalotai Beisei. Vien stacionaras dienai kainuoja apie 20 Lt. O gydymui, vaistams, žaizdų valymui, lašelinėms ir priežiūrai tikrai reikės nemažos sumos.  Jei Beisė išgyvens, bus reikalingas ilgas gydymas brangiais tepalais, kad visos žaizdos sugytų. Vėliau ir sterilizacija.   

Beisė jau nebelaukinė, pripažįsta žmogų ir laižo jam rankas. Tik gaila, kad tikėjimo žmogumi kaina tokia didelė...Ačiū visiems už paramą.  

Daugiau informacijos: 868973782; 861558898