Pagauti pavyko lengvai – maitintoja šaltą, lietingą vakarą katinėlį paėmė ant rankų, prisiglaudė prie šiltos striukės ir nusinešė namo.

Moteris turi savo gyvūnų, negali globoti ir gydyti Kuzios, todėl vienintelė išeitis liko Kuzią talpinti į stacionarą. Patalpintas, apžiūrėtas ir jau paskirtas jam gydymas. Anot gydytojos, Kuzia - senučiukas „gerietis“, kuris rinotracheitu ir kitomis tarp kačių paplitusiomis virusinėmis ligomis serga jau „tris šimtus metų“. Todėl negalavimai įsisenėję, lėtiniai, chroniški. Krūva vitaminų, antibiotikų kursas, geras, kokybiškas maistas – tikėsimės, būklė kažkiek pagerės. Štai maitintojos sako, kad katinėliui maždaug 6-7 m. Visko gali būti - gyvenimas gatvėje negailestingas ir gyvūnai paprastai atrodo vyresni dėl prastos sveikatos būklės.

Pasedės kelias savaites sidabrinis Kuzia stacionare, pasigydys kaip sanatorijoje. O tada labai norėtumėm, kad atsirastų labai geri žmonės ir padovanotų jam gražią, laimingą senatvę. Lauke jis visuomet sirgs ir niekada nepasveiks iki galo. Gali būti, kad kitos žiemos neištvers. Kailiukas jo labai retas, reikalinga ilgų mėnesių reabilitacija geromis sąlygomis.

Ieškome namų Kuziuniai. Galbūt jau išgydytą, paskiepytą tikrai labai gražų ir draugišką katinėlį kažkas norėtų ir galėtų priglausti į jau turimą katinukų būrį? Jei ne, deja, turėsime išgydę jį paleisti.

Taip pat labai reikalinga Jūsų parama. Reikia padėti katinėliui – tegul lengvai kvėpuoja ir pamiršta tas skausmingas, varginančias ligas. Dar nežinome, kiek Kuziai reikės būti stacionare ir kiek kainuos gydymas, tačiau vien stacionaro išlaidos bus milžiniškos (viena diena – 10 Lt). Tikimės, kad gydymui užteks 200 Lt, jei nereikės daryti jokių tyrimų.

Liūdnas kol kas mūsų Kuzia, bet stengsimės jam padėti. Jei susidomėjote, Kuziunią galite aplankyti Vaidos gydykloje Vilniuje. Skambinkite, rašykite: info@rainiukas.lt ir tel. nr. +370 689 73782; +370 615 58898 (VšĮ „Rainiukas“).