Kačių mylėtoja, kuri kreipėsi į mus pagalbos, pati savo jėgomis ir lėšomis kasmet į geras rankas atiduoda keliasdešimt gyvūnų. Bet šiandien ji kryžkelėje – arba užmigdyti savo mylimą ir brangią katę, arba ieškoti kažkokios išeities. Išeitis – visų mūsų pagalba. Katytės laukia sunki operacija, kuriai reikia surinkti 120 eurų. Kviečiu visus po truputėlį padėti Simbai. Ačiū. Paramą galite pervesti į „Rainiuko“ sąskaitą – sutikome apmokėti operacijos išlaidas.

Simbos šeimininkės laiškas:

„Padėkite išgyti katytei Simbai.

Sveiki. Katytei Simbai tuoj septyneri metai. Kadaise ji su mama ir broliais, ką tik gimusi, atsidūrė sodų pakraštyje. Kačiukams buvo apie 2 sav., lauke rudenėjo... Simbutė buvo pati smulkiausia kačiukų vadoje. Visą šeimyna priglaudžiau savo namuose. Parodėme juos veterinarams, po kiek laiko sterilizavome katytę mamą ir padovanojom – jį buvo paprasta kieminukė, juodu kailiuku.

Kačiukai buvo įvairių spalvų, tad taip pat netrukus buvo padovanoti. Simbutė buvo pats silpniausias vados kačiukas, ilgą laiką maitinome švirkštu, vėliau ir paskiepijom... Visą laiką ji kabinosi į gyvenimą, net tada, kai sunkiai susirgo maru. Labai prie jos prisirišome, o ji – prie mūsų, tad pasilikome sau. Nuolat visur keliaudavo, o labiausiai patikdavo tupėti ant peties – būdavo tarsi apykaklė. Dažnai dalyvaudavo beglobių renginiuose ir kartais papozuodavo fotografams...

Kai į namus parnešdavome mažus pamestinukus kačiukus, Simba nuolat juos prižiūrėdavo, prausdavo, su jais žaisdavo ir miegodavo, tarsi būtų tikra jų mama, nors savo vaikų niekad neturėjo. Dabar Simbai labai blogai. Prieš metus ant priekinės letenėlės atsirado nedidelis gumbelis, tarsi karpa. Parodėme gydytojams. Pasiūlė operuotis. Operavo, pašalino... Gumbas negražus. Dabar, nepraėjus nė metams, gumbas vėl atsirado. Tik dar didesnis. Ir jau pratrūko.

Porą savaičių varstėme įvairių gydyklų duris, konsultavomės, ką daryti? Guzas baisus, bet katytė – žvali, gerai valgo, atlikti tyrimai nieko blogo nerodo... Galima operuoti, šalinti baisų guzą. Katytę apžiūrėjęs doc. Vaitkus, taip pat rekomendavo gumbą išoperuoti.

Katytė labai nori gyventi. Ji labai miniatiūrinė, bet kabinasi į gyvenimą visomis jėgomis... Nuolat globojame gyvūnus. Gydome, tvarkome, dovanojame. Kurti, akli ir sunkiai socializuojami, patyrę įvairių psichologinių traumų taip ir liko nuolat gyventi mūsų šeimoje. Simbos gydymas/operacija kainuos apie 120 eurų. Tokios sumos mes neišgalime sumokėti. Katytė Simba labai nori gyventi ir nekreipiant dėmesio į tai, kad jai tuoj septyneri, vis dėlto tikimės stebuklo... Labai prašome paramos šios mažos būtybės gydimui. Tik gerų žmonių dėka katytei bus atlikta gan sudėtinga operacija, nes gumbas – didelis, per visą sąnarį, po šalinimo reiks lopyti plotą, kažkas panašaus į plastiką. Po to – antibiotikai, spec. maistukas, pooperacinis gijimas. Tad busime labai dėkingi visiems neabejingiems, prisidėjusiems.“

Nenusisukime, prisidėkime, kuo galime. Visus gali ištikti nelaimė. 7 metai – dar tik gyvenimo pradžia!!! Negalėjome leisti Simbos nusiųsti anapilin. Dėkojame už supratingumą ir pagalbą. Ačiū Jums! Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.