Priminsiu, kad Džentlį į „Naminukų“ globą atsivežėme iš Elektrėnų. Vykdėme sterilizacijos programą, o jis vos pamatęs mus atlėkė prašyti pagalbos: visas sunerimęs kažką šnarpšdamas ir springdamas pasakojo, jis atrodė labai prastai. Iš katinėlius šeriančios moters sužinojome, kad Džentlis į lauką buvo išmestas šios žiemos pradžioje. Kodėl? Matyt, būdamas nekastruotas pradėjo žymėti kampus ir šeimininkai anot nunešę iškastruoti, tiesiog atsikratė jo. O toliau viskas ritosi tik žemyn, blogyn...

Džentlis susirgo, praktiškai nebegalėjo valgyti, springdavo, baisiai kosėjo, čiaudėjo kas kelias akimirkas, kvėpavo taip garsiai, kad būdavo girdėti už kelių šimtų metrų, išpliko, pavargo ir sunyko tiesiog per vieną žiemą. Negalėjome jo tokio palikti.

Tik parsivežus pradėjome gydyti. Ir vis sunkiai, nesėkmingai, atrodė kvėpavimo takų bėdos buvo tokios įsisenėjusios, kad veterinarai abejojo, ar kada nors jis galės normaliai kvėpuoti. Per tą laiką jam buvo atlikta daugybė tyrimų, pakeisti keturi antibiotikų kursai, sušerti šimtai vitaminų ir papildų. Ir pagaliau galim atsipūsti su didžiuliu palengvėjimu - Džentlis atsigavo!

Tiesa, kartais vis dar pakosėja, bet tai palyginus jau visiškas niekis su tuo, kas dėjosi anksčiau. Taip pat Džentlį pradžioje nuskutome palikę tik „liūto šukuoseną“, nes jo visą kūną dengė neiššukuojamos sąvėlos. Dabar kailiukas jau baigia ataugti, o kai ataugs visiškai, Džentlis bus dieviško grožio melsvas ilgaplaukis.

O koks jis draugiškas, mielas ir geras žmogui! Tiesa, kai pasveiko, įgavo tiek pasitikėjimo savimi, kad kambarėlyje kitus katinus pašefuoja, bet jau žmogus Džentliui - dievas. Jam maždaug 3-4 metai, tvarkingai naudojasi kraiku, turi gerą apetitą, jau kastruotas (todėl teritorijos nežymi), skiepytas ir visiškai pasiruošęs keliauti į gerus namus!

Jei ieškote ypatingo katino, su ypatinga istorija - pasižiūrėkite čia juk jis - Džentlis, kuris iš gatvės vargetos pavirto retą veislę primenantį gražuolį!

Jei norite šiam nuostabiam katinėliui padovanoti namus, skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius)!